Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen: ”Wentworth oli huikea kokemus”

Tapio Pulkkanen ja Riku Mattila kävelivät Walton Heathin kenttää sunnuntaina

Tapio Pulkkanen pääsi uransa ensimmäistä kertaa tutustumaan yhteen maailman legendaarisimmista golfkentistä, Wentworthin West Courseen. Torstaina alkavassa BMW PGA Championshipissa on muhkeat seitsemän miljoonaa dollaria palkintopotissa.

Tapio Pulkkanen vietti maanantaina syntymäpäiviään melko surrealistisessa synttärikohteessa. Wentworthin West Course tulee isännöimään totuttuun tapaan BMW PGA Championshipia torstaista lähtien ja paikalle on lentänyt iso nippu eurooppalaisia tähtiä.

Pulkkanen myöntää, että kokemus Wentworthista oli vakuuttava. 28-vuotta täyttänyt Pulkkanen lähtee kisaan kieli keskellä suuta, sillä Wentworthissa ei voi laukoa ihan mihin tahansa. 

”Tänään kävin vetämässä Wentworthin areenan ja oli kyl huikee kokemus. Kentästä näkee että on säästelty talven aikana ja on ihan huipputikissä. Ei pitchmarkkeja eikä divotteja juurikaan. Kovat griinit. Tiiltä aika paljon spoonia ja rauta kakkosta. Keskirauta on hyvä olla tikissä. Griinin ympärillä on hyvä olla oikealla puolella. Peli tuntui tänää ihan hyvältä. Varsinkin tiiltä homma oli kunnossa”, Pulkkanen kertoi fiiliksiään. 

Sunnuntaina Pulkkanen vietti kävelypäivää yhdessä caddiensa Riku Mattilan kanssa. He kävivät kävelemässä Walton Heathin molemmat kentät, joissa käydään US Openin karsinnat ensi viikon maanantaina. Mikäli Pulkkanen onnistuisi selvittämään paikkansa US Openiin, olisi seuraavan neljän viikon ohjelmassa peräti kolme suurkilpailua, joiden yhteispalkintopotti on 26 miljoonaa dollaria. 

Etsi luettavaa