Tapio Pulkkanen parhaana suomalaisena Italian Openissa

Tapio Pulkkanen on pelannut suomalaiskvartetista vahvimmin Italian Openissa. KUVA: GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen aloitti toisen kierroksen tuplabogilla, mutta sai kuitattua sen nopeasti kolmella perättäisellä birdiellä.

Tapio Pulkkanen oli tuloksessa kaksi alle parin, kun hän oli päässyt toisen kierroksen puoleen väliin Roomassa, Marco Simonen kentällä pelattavassa Italian Openissa. Tulos riitti tuossa vaiheessa jaettuun 25. sijaan.

Pulkkanen pelasi ensimmäiset 18 reikää kaksi alle. Suomalainen kiersi avauskierroksensa loppuun vasta perjantaina aamuna, sillä eilen pelaamaan päästiin kovien sateiden vuoksi alkuperäistä aikataulua myöhemmin ja pelit puhallettiin kesken poikki pimeyden takia.

Toisen kierroksen Pulkkanen aloitti kehnosti, sillä kymppireiältä liikkeelle lähtenyt Pulkkanen teki heti tuplan. Sen hän kuittasi nopeasti tekemällä seuraavalle kolmelle reiälle birdiet. 17. reiälle tullut bogi pudotti hänet takaisin yhteistulokseen -2.

Kisan kärjessä on Englannin Matthew Fitzpatrick, joka on tuloksessa -9. US Open -voittaja oli pelannut tuolloin toista kierrosta 13 reikää.

Kilpailun suurin ennakkosuosikki Rory McIlroy starttaa vasta iltapäivällä. Hän pelasi avauskierroksen neljä alle parin.

Suomalaisista aamulla lähti liikkeelle myös Sami Välimäki, joka on pelannut pian toisen kierroksen loppuun. Torstaina epäonnistunut (76, +5) Välimäki on parantamassa tulostaan lyöntikaupalla, sillä 16 reiän jälkeen hän oli kierrostaan yhden alle.

Viikonlopun pelit jäävät suomalaiselta kuitenkin pelaamatta, sillä hän on yhteistuloksessa +4, kun ennustettu cut-raja on par.

Kalle Samooja (par) ja Mikko Korhonen (+2) starttaavat iltapäivällä.

Italian Open on kolmen miljoonan dollarin kilpailu. Isoja tähtiä paikalle on houkuttanut muun muassa se, että Marco Simonen kentällä pelataan vuoden kuluttua Ryder Cup.