Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen parantaa vuosi vuodelta Victoria Golf Coursella – neljä lyöntiä kärkeen Portugalissa kun 28 reikää on pelaamatta

Tapio Pulkkanen pöllytteli viidennen viheriön edessä olevassa bunkkerissa hiekkaa kolmannella lyönnillään ja teki par-viitosella parin. KUVA: GETTY IMAGES

Kuudennen reiän bogey pudotti Hattu-Tapio Pulkkasen kolmannelta sijalta Portugal Mastersin lauantain kierroksen ensimmäisellä kolmannneksella. Pulkkasella on viidennellä osallistumiskerrallaan kilpailussa mahdollisuus parantaa omaa sijoitusennätystään Algarven maakunnassa pidettävässä kisassa.

Tapio Pulkkanen aloitti väkevästi DP World Tourin kilpailun kolmannen päivän kierroksensa. Hän teki kakkosella ja kolmannella birdiet nousten yhteistulokseen -14 ja kisassa toiseksi.

Valitettavasti birdie jäi kentän ensimmäisellä par-viitosella (5.) tekemättä. Heti perään Pulkkanen teki koko kisan ensimmäisen boginsa par-kolmosella. Väylä oli hänellä kisan 42.

Tässä vaiheessa Pulkkanen (-13) oli tuloslistalla kuudes, eroa kisaa johtavaan Jordan Smithiin (-16) oli kolme lyöntiä. Kun kierrosta oli pelaamatta kymmenen reikää, Smith (-17) oli neljä lyöntiä suomalaisen edellä.

Parantaako Pulkkanen taas sijoitustaan?

Tapio Pulkkanen osallistuu Portugal Mastersiin viidettä perättäistä kertaa. Hän on tehnyt piiruntarkkaa tulostensa parantamisessa, kun Kymen Golfin kasvatin sijoituksia ja tulosta pariin verrattuna vertaillaan edellisiin vuosiin.

Aiemmilla kerroilla parannukset ovat olleet etenkin tuloksen osalta kosmeettisia.

Meneillään olevassa kisassa Hattu-Tapio on taas vauhdissa, joka antaa mahdollisuuden uran parhaaseen sijoitukseen, samoin tulokseen pariin nähden.

Tapio Pulkkanen, Portugal Masterskausisijoitustulos pariin verrattuna
201863.-5
201940.-6
202036-8
202117.-9
44 reikää pelattuna, sijoitus seitsemäs (-13)2022??

Sami Välimäki (-11/17 reikää) ja Mikko Korhonen (-10) tekivät lauantaina hyvää nousua tuloslistalla. Kierroksen ollessa vielä kesken Välimäen sijoitus oli 16:s, Korhosen 22.

Kalle Samoojan (-7/13) ote kirposi kolmannen kierroksen alkuvaiheilla.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät Portugal Mastersin kolmannen kierroksen suorana klo 14.00-19.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa