Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen paransi kymmenen lyöntiä yhdessä yössä – nousi yli sata sijaa Espanjassa!

Tapio Pulkkanen hyppäsi yli sata sijaa ylöspäin Espanjassa!

Tapio Pulkkanen teki täyskäännöksen yhdessä yössä. Torstain tehottomuus vaihtui perjantain loistokkaaseen kierrokseen. Pulkkanen varmisti jatkopaikan superkierroksellaan.

Viime vuoden Challenge Tourin ranking-voittaja Tapio Pulkkanen (-4) pääsee sittenkin pelaamaan täydet neljä kierrosta Espanjan avoimissa. Kotkalainen vaihtoi torstain tuloksen 75 perjantaina tulokseen 65. Yhteistulos -4 varmisti, että Pulkkanen hattuineen nähdään kentällä myös viikonloppuna! 

Pulkkanen aloitti toisen kierroksen täysin suunnitelman mukaan. Birdie ensimmäisellä väylällä näytti tahdit päivälle. Kahdeksan reiän jälkeen Pulkkanen oli vain yhden alle parin. Sitten alkoi todellinen kotkalainen ilotulitus. Pulkkanen teki ysille birdien, kympille eaglen ja vielä 12:nnelle birdien. Neljän reiän jakso neljä alle nosti Pulkkasen cut-rajan sisäpuolelle. 

”Tänään oli vähän parempi keli pelata. Lämpösempi ja vähemmän tuulta. Vielä pysyi pipo kylläkin päässä. Puttiasentoa korjasin eilen kierroksen jälkeen ja nyt näin linjat paremmin. Myös raudat olivat tänään parempia”, Pulkkanen viestitti Espanjasta.

Väylän 15 (par-4) onnistuminen oli hyvä bonari ja alkoi jo varmistella jatkopaikkaa. Kun viimeinen reikä oli vielä par-5, päätti Pulkkanen luonnollisesti käyttää pituuttaan hyväkseen. Selkeä birdie loppuun ja tulos 65 varmistivat, että Pulkkanen pääsi kauden kolmannen kerran jatkoon seitsemännessä kilpailussaan. 

European Tourin rahalistan sijalta 86 viikkoon lähtenyt Pulkkanen tulee siis varmasti keräämään tärkeitä euroja ja pisteitä Espanjasta. Viikonloppuna 27-vuotiaalla on pelkkää voitettavaa. Vielä kun alla on todella vahva kierros, on toivottavaa, että paineettomasti pelaava Pulkkanen jatkaa nousuaan. 

Pulkkanen jakaa kisassa sijaa 32. Hän nousi päivän kierroksellaan 107 sijaa. Toki sijoitus tulee muuttumaan kun iltapäivän pelaajat ovat vasta lähdössä kentälle. 

Mikko Korhonen on pelannut toista kierrostaan 14 reikää. Hän on päivää -2, mutta kokonaistulos +2 pitää hänet liian kaukana cut-rajasta. Kärjessä etenee Paul Dunne tuloksessa -12.

Etsi luettavaa