Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen palaa yli kahden kuukauden tauon jälkeen: ”Voittaminen kiinnostaa tällä kaudella”

Tapio Pulkkanen lähtee kauteen 2020 voitto mielessään

Tapio Pulkkasen ”kesäloma” oli juuri sellainen, mistä normaali klubigolfari voisi vain unelmoida. Pulkkanen piti taukoa, mutta myös treenasi itseään valmiiksi suurta läpimurtoa varten. Kaudelle 2020 tavoitteet on asetettu korkealle.

Tapio Pulkkanen pystyi olla kauteen 2019 jopa pettynyt, vaikka saikin säilytettyä pelioikeutensa European Tourilla. Kaksi ensimmäistä kautta isossa liigassa ovat tuoneet mukavasti mammonaa, kohtalaista menestystä ja kokemusta. Onko kolmas vuosi todellisen läpimurron paikka potentiaaliselle Pulkkaselle? 

Vuoden 2017 Challenge Tourin rankingin voittanut Pulkkanen ei ole saanut European Tourilla vielä parasta irti koneistaan. Kohtalainenkin on riittänyt pitämään miehen kiertueella. Vuoteen 2020 nälkä tuntuu lauseista päätellen olevan kova suureen menestykseen. 

”Siistiä lähteä kisaamaan pitkän tauon jälkeen. Loppuvuodesta olin Jenkeissä kaksi viikkoa ja nyt ennen tätä kisaa viikon Dubaissa treenaamassa. Ruosteet on treenattu pois. Pitkään aikaan en ole kisannut eli sinänsä kisatilanteeseen vähän on totuttelemista”, Pulkkanen viestitti tiistai-iltana Etelä-Afrikasta. 

Päätös aloittaa kausi miljoonan euron South African Openista juontaa juurensa positiivisiin menestyksiin kisakentältä Randparkista. Debyyttikaudelta taskussa on jaettu kolmas sija kentältä ja viime vuonnakin Pulkkanen oli komeasti 15:s. 

”Loman” aikana Pulkkanen kertoi ottaneensa paitsi etäisyyttä mailoihin, mutta myös treenanneensa kovaa. Otsikoihin nousi myös tapaaminen Butch Harmonin kanssa, joka kehui Pulkkasen lyönnin maasta taivaaseen. Lauseet Instagramissa olivat: ”Tästä kaverista kuullaan vielä”. 

Harmonin kanssa vietetty aika Pulkkasen mukaan toi ainakin lisää uskoa ja luottamusta tekemiseen, jos ei antanut suuria linjoja uuden kehittämiseen. Pulkkanen sanookin, että yksi tärkeä osanen pelissä on kehittynyt tauon aikana. 

”Pitkä peli on mielestäni kehittynyt tauon aikana ja muutenkin mieli tuntuu levänneeltä. Rankingissa tavoite 50 joukkoon mikä takaisi paikan Dubain finaalikisaan”, Pulkkanen määrittää ensimmäisen tavoitteensa. 

Samalla se tarkoittaisi myös paljon kärkipään sijoituksia. Challenge Tourilla Pulkkanen on napannut toistaiseksi viimeisimmän ja uransa suurimman voiton, legendaarisesta Kazakhstan Openista. 

”Erityisesti voitosta pelaaminen ja voittaminen kiinnostaa”, Pulkkanen täsmentää. 

Pulkkanen aloittaa torstaina uuden kauden kello 8.55 Randparkin Bushwillow Coursen ykköstiiltä. Sami Välimäki aloittaa samalta kentältä jo kello 7.10. 

Etsi luettavaa