Tapio Pulkkanen nousi upeasti kolmanneksi Tsekissä: ”Päällimmäinen fiilis on pettymys”

Tapio Pulkkanen oli lähellä pelata tänään täydellisen kierroksen. KUVA: GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen pelasi jälleen voitosta D+D Real Czech Masters -kisassa. Tälläkin kertaa mahdollisuudet voitosta kariutuivat viimeiselle reiälle.

Tapio Pulkkanen on useaan otteeseen todennut viihtyvänsä erinomaisesti Albatross Resortin kentällä lähellä Prahaa. Viime vuonna hän sijoittui toiseksi. Tällä viikolla hän oli kolmas.

Mutta jos Pulkkasen pitäisi nimetä yksi reikä, josta hän ei kentällä pidä, sen täytyy olla kentän viimeinen väylä.

Vuosi sitten päätöskierroksella Pulkkasen voitto valui sormien läpi reiän vasemmalla puolella olevaan karheikkoon, josta syntyi tupla. Tänään hän teki reiälle bogin lyötyään avauksen vasemmalle veteen.

”Ehkä se saattoi vähän takaraivossa vaikuttaa, että viimeksi löin avauksen oikealle. Mutta tänä vuonna raffi oli vähän heikompaa oikealla, mutta se olisi ollut ihan ok paikka”, Pulkkanen kertoi GoGolfille.

Pulkkanen löi dropin jälkeen rohkeasti kohti viheriön etuvasemmalla ollutta lippua ja pääsi vielä par-paikalle, mutta muutaman metrin putti forelta jäin aavistuksen lyhyeksi, kun pidempi heinä alussa vei vauhtia pallolta.

Mikäli Pulkkanen olisi tehnyt 18. reiälle bogin sijaan birdien, hän olisi päässyt uusintaan. Ei ihme, että kierroksen jälkeen Pulkkasta harmitti vietävästi.

”Päällimmäinen fiilis on pettymys. Tänään tuli pelattua lähes täydellinen kierros. Ehkä muutama draivi meni vähän oikealle par 5:llä, etten päässyt ihan niin hyviin paikkoihin”, Pulkkanen kertasi.

Pulkkanen päättyi kolmen reiän mittaiseksi typistyneessä kilpailussa yhteistulokseen -14 (66-69-67). Kilpailun voitti Saksan Maximilian Kieffer tuloksella -16.

Kisaa ennen päätöskierrosta johtanut Gavin Green pääsi 18. reiällä puttaamaan uusintapaikasta, mutta pallo teki täyden kierroksen reiän reunoilta ja malesialaisen oli tyytyminen toiseen sijaan.

Kilpailu typistyi kolmen kierroksen mittaiseksi, koska eilen kentälle ei rankkasateen jälkeen päästy lainkaan. Pulkkanen lähti sunnuntain kierrokselle viisi lyöntiä Greeniä ja lyönnin Kiefferiä perässä seitsemänneltä sijalta.

Peli kulki päätöskierrokselle huikeasi 12. reiälle saakka. Hän oli jo tuossa vaiheessa kierrostaan kuusi alle parin. Tämänkin jälkeen Pulkkasella oli muutama birdie-paikka, minkä lisäksi hän teki hienot par-pelastukset rei’llä 14 ja 17.

”Tämä kenttä on sellainen, jossa kokee, että olisi hyvä mahdollisuus voittaa, mutta se (voitto) jäi sitten varmaan seuraavaan vuoteen”, Pulkkanen sanoi.

Ensi viikolla pelattavaan Omega European Masters- kisaan Pulkkanen ei osallistu. Sen sijaan hän saapuu viikoksi Suomeen, minkä jälkeen hänellä on edessä viiden viikon kisaputki.

”Sveitsin-kisan jättäminen väliin vähän harmittaa, mutta täällä on niin paljon hyviä kisoja tulossa, että pakko jotain jättää väliin”, Pulkkanen kertoi.

Samoojan harmitteli missattuja putteja

Sen sijaan Sveitsiin osallistuu Kalle Samooja, joka sijoittui Czech Mastersissa 30:nneksi tuloksella -8 (71-68-69). Tätä ennen Samooja oli pelannut kisan edellisen kerran viisi viikkoa sitten.

”Ihan ok lomalta paluu kaiken kaikkiaan, vaikka rahkeita olisi ollut kärkeen asti. Lähestymiset olivat koko porukasta ihan viikon kärkeä, mutta jos ei (putti) kolise, niin ei se pakkaselle mene millään”, Samooja summasi tiedotteessaan.

Päätöspäivänä Samooja teki eaglen, kolme birdieä ja kaksi bogia. Matka jatkuu Sveitsiin, jossa Samooja sijoittui vuonna 2019 toiseksi.

”Hyvä tunne peliin näin tauon jälkeen ja hyvä kenraali ensi viikkoa ajatellen.”