Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen niukasti jatkoon Pariisissa – tulospalvelussa virhe useita tunteja

Hattu-Tapiolla on viikonloppuna vain voitettavaa Pariisissa

Tapio Pulkkanen (76-69,+3) pääsi viimeisellä tuloksella jatkoon Ranskan avoimissa. Kalle Samoojan (67-72,-3) sijoitus on 13:s. Samoojalla on kärkipariin George Goetzee—Nicolas Colsaerts kuusi lyöntiä.

Tapio Pulkkanen teki fantastisen nousun perjantaina Le Nationalilla. Avauspäivän tulos oli vaatimaton 76, viisi yli parin. Perjantaina Pulkkanen joutui odottamaan vuoroaan viimeiseen ryhmään asti, joka ei ole yhdellekään pelaajalle herkkua. Avausreiän bogeyn jälkeen tilanne näytti jatkoonpääsyn kannalta lähes toivottomalta.

Pulkkanen sai kuitenkin uutta ruiskettta peliinsä upottaen kahdeksalla seuraavalla viheriöllä kolme birdieputtia. Tämä vei hänet jo cut-rajan tuntumaan, mutta kympillä tullut bogey toi mutkia matkaan.

Päivän neljäs birdie tuli 16:lla, alamäkeen pelattavalla par-kolmosella. Kahdella viimeisellä Pulkkanen teki parit ja sai tuloksekseen 69, kaksi alle parin. Yhteistulokseksi tuli +3, jolla Pulkkanen oli tuloslistan 67. ja viimeinen jatkoonpääsijä, sillä ”normimäärää” (65 pelaajaa) nostivat kaksi amatööriä

Virhe tulospalvelussa yli neljän tunnin ajan

Suomalaiskatsomoissa oletettiin Pulkkasen tulokseen olleet toisena päivänä 68, sillä koko kierroksen ajan ja vielä sen jälkeenkin hetken aikaa Pulkkasen tulos toiselta reiältä oli merkitty birkuksi, joka todellisuudessa oli par.

Tapio Pulkkanen ei tiennyt väärästä informaatiosta.

”Ryhmämme mukana ei kulkenut tulostaulua. Virhe tapahtui henkilölle, joka ryhmämme mukana keräsi ja siirsi eteenpäin tuloksia”, Pulkkanen viestitti syyksi harmittavalle erehdykselle.

Myös ryhmän toisen pelaajan, Darren Fichardtin,  yksi tulos korjattiin kierroksen jälkeen joltain muulta reiältä kuin viimeiseltä yhtä lyöntä korkeammaksi. 

Kalle Samooja (67-72, -3) on ennen viikonlopun kierroksia sijaluvulla 13:s.

Tulospalvelu

Viasat ja Viaplay näyttävät kisan kaksi viimeistäkin päivää suorina lähetyksinä. 

Etsi luettavaa