Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen mainioista asemista viikonlopun kierroksille Koreassa: ”Onnistumisia tuli lyhyissä lähestymisissä”

Viikonloppuna on suomalaisittain jännitettävää, Tapio Pulkkasen peli kulkeee Koreassa: KUVA: GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen on DP World Tourin kilpailussa toisen kierroksen jälkeen jaetulla 11. sijalla. Huippukierros nosti Mikko Korhosen jatkoon.

Tapio Pulkkasen vire Jack Nicklaus Golf Clubilla Korean Incheonissa jatkui vahvana perjantain toisella kierroksella. Torstaina Pulkkanen käänsi heikon alun hienoksi kierrokseksi pelattuaan 11 viimeistä viisi alle.

Perjantainakin hän onnistui toisella puoliskolla ensimmäistä paremmin pelaten väylät 10–18 kaksi alle. Sisääntulon molemmilla par-viitosilla birdiet jäivät kuitenkin tekemättä.

”Tasaista oli vääntöni tänään. Lyhyitä rautoja tuli muutama lyötyä kiinni lippuihin, se auttoi tuloksen tekemisessä”, Pulkkanen iloitsi.

Aamupäivän parhaaksi tulokseksi jäi täysin tyynessä ja aurinkoisessa kelissä usean pelaajan tekemä 68 (-4).

”Keli on aurinkoisuudesta huolimatta vähän viileä, kenttä pelataan pidempänä kuin kesällä. Griinit ja niiden ympäristöt on pirun vaikeat, etenkin kun viheriöt ovat kovia. Lippuja saa vaikeisiin paikkoihin.”

”Viikonlopuksi on luvassa kylmää, tuulta ja sadetta.”

Pulkkasen tulos -5 (69-70) nosti hänet vain lyönnin päähän kärkikymmeniköstä, eikä kärkeen ole kuin kolme lyöntiä eroa.

Kisan kärjessä ovat Saksan Yannik Paul ja Korean Sanghyun Park.

Koleaa vappukeliä myös Koreassa

Kun Mikko Korhonen käynnisti eilen golfin Euroopan kiertueen Korea Championship -kilpailun tuloksella 77, vain harva uskoi enää miehen jatkopaikkaan.

Jatkopaikka kuitenkin tuli, kun Korhonen paransi perjantaina tulostaan 10 lyönnillä. Tulos 67 (-5) nosti Korhosen yhteistulokseen par, jaetulle 57. sijalle ja mukaan jatkokierroksille.

”Tänään oli jo golfkierros! Eipä siinä sen ihmeempiä eroja eiliseen ollut, mutta fokus oli tänään päällä hyvin. Sen se vaatii. Eilen olin aivan pihalla pelistä. Kiva pelata neljä kierrosta”, Korhonen kommentoi tiedotteessa.

Kilpailu pelataan Incheonin kaupungissa Etelä-Korean luoteisosassa. Kisakenttä on Jack Nicklaus Golf Club Korea. Mittaa komeudella on yli 6 800 metriä ja kenttä on muutenkin hyvin haastava.

Sen huomasi Kalle Samooja, joka putosi jatkossa tuloksella +2 (75–71).

”Paljon oli hyvää tänään, mutta virheet maksoivat vähän liikaa”, Samooja kertasi tiedotteessaan.

Takalenkiltä matkaan lähtenyt Samooja aloitti bogilla, mutta viiden seuraavan reiän aikana kolme birdieä. Väylillä 11 ja 12 (kentän 2. ja 3.) tulleet bogit jarruttivat kiriä.

”Sain ihan hyvän startin päivään, mutta siinä kohtaa kun piti iskeä, niin tulikin takapakkia. Ankara kenttä, jos missailee greenejä, vaikka lähipeli olikin varsin terävää.”

Tulospalvelu

Etsi luettavaa