Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen laskee otekorkeutta mailasta: ”US Openiin pääseminen on yksi tavoitteista”

Tapsa Pulkkanen mätti avauksiaan kaudella 2019 ET:lla keskimäärin 284 metrin päähän ja oli listan 17:s

Englannissa pelattavien kuuden kisan kymmenen parasta pistemiestä saavat paikan syyskuussa pelattavaan kauden toiseen majoriin.

Tapio Pulkkanen tuntee olevansa hyvin valmiina keskiviikkona käynnistyvään British Mastersiin.

”Meillä suomalaisilla on jopa pieni etu monen muun maan pelaajiin, joilla rajoitukset ovat olleet huomattavasti kovemmat koronan suhteen”, Hattu-Tapio muistuttaa.

Hän pelasi toissaviikolla Itävallan ensimmäisen ET-kisan tuloksin 79-68 ja karsiutui.

”Se viikko toi muistuksen siitä, kuinka oleellista lähipelin treenaaminen on. Suomessa on pelattu melko pehmeille viheriöille, Itävallassa pinnat olivat kovat. Ihan eri meininki oli niiden kanssa, avauskierros vei mahdollisuudet.”

Keskiviikkona Pulkkasen osalta kello 10.00 Suomen aikaa  Close House Golf Clubilla käynnistyvä ET:n kisa on lähtökohdiltaan jo helpompi.

Tapio Pulkkanen tietää, että Englannissa pelattaviin kisoihin kannattaa aina varautu olkihatun lisäksi myös vedenpitävällä pipolla.

Tapio Pulkkanen tietää, että Englannissa pelattaviin kisoihin kannattaa aina varautu olkihatun lisäksi myös vedenpitävällä pipolla.

GETTY IMAGES

”Hyvä kenttä jolla täytyy olla kokonaisvaltaisesti pelin kanssa valmiina. Viheriöillä on vahvat muodot, tuulen noustessa tarkkuus on varsin tärkeää. Karheikot ovat lyhyitä, sieltä voi lähteä yllättäviä flaiereita. Minun käsitykseni mukaan rautapelillä, lähestymisillä on tavanomaista suurempi merkitys”, Pulkkanen puntaroi tulevia päiviä.

Tauon aikana Tapio Pulkkanen kokeili isompilapaisia rautamailoja.

”En kuitenkaan saanut niihin tuntumaa, joten ei ollut syytä vaihtaa.

Mailojensa grippeihin hän on tehnyt säädön.

”Minulla on ollut tapana ottaa mailasta varsin ylhäältä kiinni. Haen otekorkeutta ”normaaliksi” (matalampi), joten oikean käden gripin paksuutta on lisätty, jotta saisin sen pysymään  samana, johon olen korkeammalla otteella itseni totuttanut”, Hattu-Tapio selvittää.

Hieno saldo ensimmäisiltä kierroksilta

Kuluvan kalenterivuoden puolella Pulkkanen on pelannut ET:lla seitsemän kisaa. Kuudesssa viimeisessä karsiutumisia on tullut viidesti. Dubaissa sijoitus oli kovassa porukassa hyvä (32:s), avauskilpailusssaan Etelä-Afrikan avoimissa Hattu-Tapio johti kahden kierroksen jälkeen sijoittuen  lopulta15:ksi.

Kun kotkalaisen 66 ET:n kisaa tilastoidaan yhteen, pistää positiivisena seikkana esiin se, että hän on pelannut kahta ensimmäistä päivää vahvasti:

-Pulkkanen on johtanut toisen päivän jälkeen Etelä-Afrikassa pelattuja kisoja kaksi kertaa.

-Hän on ollut kolmen lyönnin karkumatkalla avauspäivän jälkeen Italian avoimisssa 2019  tuloksella 64.

-Pulkkanen on jakanut johtopaikkaa Kiinan avoimissa 2019, jolloin hän oli kolmanteen päivään lähdettäessä kärkiparissa

”On minulla sitten ollut sellaisiakin jaksoja, että tuo avauskierros nimenomaan on mennyt penkin alle”, hän vähättelee ensimmäisten päivien kovia saavutuksiaan.

Kymmenelle Englannissa menestyjälle paikka US Openiin

Syyskuun puolivälissä pelattavaan US Openiin otetaan pelaajia mukaan normaalista poikkevalla tavalla koronaviruksen peruutettua kevään karsinnat.

Englannin ja Walesin  kuusi peräkkäistä kisa muodostavat ”miniswingin”, jonka kymmenen parasta saavat paikan New Yorkin kupeessa Winged Foot -kentällä pelattavaan US Openiin syyskuun puolivälissä

”Luonnollisesti tuo mahdollisuus kiinnostaa. Pelaan alkuun kolme näistä kisoista ja katson sitten pidänkö taukoa.  Viisi tai kuusi Englannin ja Walesin kisaa oletettavasti tulee ohjelmaani.”

ET:n kausi jatkuu loppupelien osalta joulukuun puoliväliin.

”Tavoite on päästä noihin loppupeleihin mukaan, mahdollisimman pitkälle. Vuodelta 2018 on hyviä muistoja, sijoituin Turkin finaalikisassa kymmenenneksi ja olin mukana vielä Nedbank Challengessa”, Pulkkanen muistelee.

Keskiviikkona käynnistyvään British Mastersiin Pulkkanen suhtautuu suomalaisittain luottavaisesti.

Tapio Pulkkanen viettää Englannissa rajoitettua elämää. Ulos hän pääsee ainoastaan golfkentällä

Tapio Pulkkanen viettää Englannissa rajoitettua elämää. Ulos hän pääsee ainoastaan golfkentällä

Getty Images

”Pelasin Samin, Mikon ja Kallen kanssa maanantain harkkarundin. Hyvä meno oli kaikilla päällä, Mikon kanssa harjasimme parikisan voiton”, hän nostattaa odotuksia varsinaisiin kisapäiviin.

Tapio Pulkkanen lähtee ensimmäiselle kierrokselleen kello 10.00 Suomen aikaa.

Mikko Korhonen (9.20) on suomalaisista ensimmäisenä tulessa, Sami Välimäki (15.00) ja Kalle Samooja (16.20) ovat iltapäivävuorossa.

British Masters on nähtävissä suorina lähetyksinä kaikkien neljän päivän ajan.

Lähetysajat:

Viasat (V SPORT GOLF) suorat lähetysajat keskiviikkona: 14-16 ja 17-20

Viaplay,  suorat lähetysajat keskiviikkona: 14.00-16.30 ja 17.00-20.30

British Masters, tuloslista

Etsi luettavaa