Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen kavensi eroa kärkeen Portugalissa: ”Puttipelissä on paljon petrattavaa”

Tapio Pulkkanen kavensi lauantaina eroa kärkimieheen Portugal Mastersissa

Tapio Pulkkanen (70-70-70,-3) on ennen viimeistä päivää 40:na, vain kuusi lyöntiä neljännestä tilasta Vilamourassa, Algarven maakunnassa pelattavassa ET:n kilpailussa.

Hattu-Tapio Pulkkanen myöntää viihtyvänsä Dom Pedro Victoria Golf Coursella, jossa hän teki kolmantena perättäisenä päivänä tuloksen 70, yhden alle parin. Hämmästyttävää kyllä, ero kärkimieheen supistui kymmenestä kahdeksaan lyöntiin, vaikka sijoitus pysyi tismalleen samana (40:s). 

”En voi sanoa olevani tyytyväinen, parempaan olisi pitänyt pystyä. Puttitilastot sen kertovat viimeisten kuukausien osalta, vaikeaa on ollut”, Pulkkanen määrittelee.

Jatkopaikka kolmen perättäisen karsiutumisen jälkeen maistuu hyvältä, samoin se, että tiukan kisarupeaman jälkeen edessä on sunnuntain kierroksen jälkeen kahden viikon vapaa ”kuplasta.”

”Kyllä tämä kenttä minulle sopii tosi hyvin. Lyönnin mitasta on hyötyä. Aiemmista vuosista poiketen karheikot ovat kuitenkin sen verran tuuheita, että väylään on parempi osua. 

Uusilla varsilla matalampaa kaarta

Sunnnuntai voi olla Vilamouran kisassa todellinen ”moving day”, sillä tuulen on ennustettu yltyvän

”Viheriöitä tullaan käsittääkseni hidastamaan vauhtien osalta, ettei peli karkaa siltä osin ihan villiksi jos tuuli on kovaa. On etu, jos kykenee pitämään pallon lentokaaren matalana.”

Hattu-Tapio vaihtoi tähän kisaan rautoihinsa varret. Muutoksella haetaan matalampaa kaarta, joka ei ole  parhaalla mahdollisella tavalla viimesten viikkojen aikana irronnut.

Edellisestä top 20-sijoitksesta on aikaa kahdeksan kuukautta, tammikuussa Pulkkanen oli Etelä-Afrikassa 15:s

Päätöspäivänä huipputulos nostaisi saattaisi nostaa hänet hyvinkin vastaavalle sijalle.

Koranakaudella pelko työpaikan menettämisestä ei ole, sama kategoria kotkalaisella on myös vuodelle 2021.

”Ei ole paineita siltä osin. Vaan voisi tehdä ihan hyvääkin, jos olisi selkä seinää vasten, olen niissä tilanteissa pärjännyt ET:lla ihan ok.”

Tapio Pulkkanen on viettänyt suomalaispelaajista eniten aikaa ”ET-kuplassa”. Itävallan kisat huomioiden hän on pelannut kahdeksan kisaa kymmenestä.

”Kyllä on myönnettävä, että kyllä väliin tuntuu melkoiselta ajantappamiselta. Liikkuminen on varsin rajoitettua, salille pääsee vain ajanvarauksen kautta.  NHL:n pelejä olen katsellut tiiviisti, samoin parin viikon ajan  tenniksen US Openia”

Kilpailut käyvät vähiin 

Portugalin jälkeen on edessä kahden viikon tauko, seuraava kisa on Scottish Open.

”Se on iso kisa. BMW PGA Championship saattaa jäädä väliin, sillä siihen otetaan vain reilut sata pelaajaa. Kyprokselle lähden pelaamaan kaksi kisaa, Italian kisasta ei vielä paljoa tiedetä ja Race to Dubai-kisoja on vain yksi johon ei nykyisillä näytöillä ole asiaa”, Pulkkanen maalailee tulevia viikkoja.

Portugalin kilpailua viidellä lyönnillä  puolivälissä johtanut Julien Guerrier sukelsi pahasti. Kahtena ensimmäisenä päivänä hän teki 16 birdietä, lauantaina saldo osoitti nollaa. Johtopaikkaa pitää hallussaan George Goetzee (-11). hänesta 1-7 lyönnin päässä on 39 pelaajaa.

Hattu-Tapio Pulkkanen lähtee viimeiselle kierrokselleen ennen ansaittua tauko kello 12.10 Suomen aikaa yhdessä Intian Shubhankar Sharman kanssa.

Portugal Masters, tulosseuranta.

Etsi luettavaa