Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen kärjen tuntumassa St Andrewsissa – 18:lla avaus 315 metrisenä kuuden metrin päähän lipusta

Tapio Pulkkanenn oli St Andrewsissa 2018 neljäs. Sunnuntaina hänellä on erinomainen mahdollisuus parantaa tätä saavutusta. KUVA: GETTY IMAGES

Tapio Pulkkanen teki lauantain kierroksellaan kuusi birdietä ja säilytti tuloksella 69,-3 paikan kärkikymmenikössä. Kisaa johtava Richard Mansell (-15) on seitsemän lyöntiä suomalaisen edellä.

Hattu-Tapio Pulkkanen pelasi Alfred Dunhill Link Championshipin kolmantena päivänä Old Coursella erittäin näyttävää kenttäpeliä. Kympiltä pelinsä aloittanut Kymen Golfin kasvatti teki 12 ensimmäisen väylän aikana peräti kuusi birdietä, mutta myös kaksi bogia.

Tapio Pulkkanen: ”Avaukset olivat timanttisia”

Pulkkanen on kommenteissaan yleensä varsin vaatimaton. Lauantain kierroksen jälkeen hän nosti yhden osa-alueen ohitse muiden.

”Tiiltä lyöminen oli timanttista. Raudoilla oli kentällä vaikeampaa, vähän huonosti hallitsin mittoja toisinaan.”

T

Huomioitavaa on se, että birdeistä neljä syntyi alle metrin matkalta, eli loistaviakin lähestymisiä oli joukossa.

Perjantain myrsky oli poissa, mutta tuuli vaikutti peliin, myös lähipelissä.

”Tuuli oli kovaa, puttaamisestakin tuli haastavaa.”

Näyttävin birdeistä tuli puolimatkan krouvissa, Old Coursen 18:lla, jolla lähestymislyöntiä ei tarvittu.

Avaus par-nelosella päätyi yleisön hurratessa 314 metrin mittaisena vain kuuden metrin päähän reiästä. Vielä hyvään ylämäkilinjaan viheriöllle. Tästä Pulkkanen kuitenkin missasi eagle-puttinsa tehden tap-in birdien.

Viimeiset kuusi reikä jättivät nekin jossittelemisen varaa. Aurinkoisena, mutta tuulisena päivänä Pulkkanen otti viheriön ympäristössä ja putteri kädessään 3-4 kertaa lähipelissä tarjolla olevista kahdesta tuloksesta ylemmän lyöntimäärän.

Erinomaisia birdiepaikkoja oli tähänkin jaksoon kolme. Päivän viimeisen, kolmannen boginsa hän teki kentän kahdeksannella lyötyään lähestymisensä 30 metriä pitkäksi.

Kierroksen tulokseksi tuli 69,-3. Kierroksen ollessa hieman kesken, on Pulkkasen (-8) sijoitus kahdeksas.

”Samoin eväin lähdetään sunnuntain kierrokselle. Palloa on saatava viheriöillä tehokkaammin reikään”, Pulkkanen kertoi pelisuunnitelmastaan

Englanin 27-vuotias Richard Mansell (-15) on omilla luvuillaan, toista sijaa jakavat Alex Noren, Ryan Fox ja Daniel Gavins (-11) vain kolme lyöntiä suomalaisen edellä.

Sami Välimäki (70-73-70,-3) nousi sijalle 35:s, Kalle Samoojalla (+5) oli kuusi lyöntiä liikaa viimeiselle kierrokselle pääsemiseksi.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa