Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen johtaa yksin kahden kierroksen jälkeen – kolmelle luvassa huippubonus

Tapio Pulkkanen pelaa South African Openin kärjessä.

Tapio Pulkkanen nousi kärkeen huikeilla par-pelastuksillaan ja viidellä birdiellä. Sami Välimäki upotti päätösreiällä monsteriputin ja eteni jatkoon.

South African Open jatkuu viikonloppuna suomalaiskomennossa, sillä Tapio Pulkkanen johtaa kilpailua kahden kierroksen jälkeen. Pulkkasella, joka on tuloksessa -11 (65-66), on eroa toisena olevaan viiden pelaajan ryhmään lyönti.

Viisikkoon kuuluvat mm. Englannin Sam Horsfield ja Etelä-Afrikan Jaco Ahlers, jonka kanssa Pulkkanen pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta.

”Jaco Ahlers on hyvä tyyppi ja varmaan hänen pelistä sain myös virtaa itselle”, Pulkkanen kiitteli peliseuraansa, jonka kanssa hänellä välillä huuli lensi televisiokuvan perusteella.

Pulkkanen sai runsaasti televisioaikaa

Kisassa on mukana peräti 240 pelaajaa, joten pelaajat on jaettu kahdelle kentälle. Pulkkanen pelasi tänään kisakentistä vaikeamman, mutta ei antanut sen ja melko kovan tuulen häiritä, vaan pelasi huipputuloksen viisi alle parin.

Kosolti televisioaikaa saanut Pulkkanen hämmästytti katsojia ja selostajia useaan otteeseen taistelupareillaan. Televisiossa toistui usein Pulkkasen reilun kymmenmetrinen par-pelastus. Sen lisäksi hän teki useita hienoja up and downejä. Hyvä esimerkki niistä oli päätösreiällä tullut par. Pulkkanen löi par 4:llä kolmannen lyönnin reiluun metriin ja säkitti putin.

”Hyvän alun jälkeen meni tosiaan aika scramblaamiseksi. Hyvää lähipeliä ja paikoitellen hyviä rautoja”, Pulkkanen kommentoi.

Sen sijaan avauspelin kanssa hän oli ajoittain ongelmissa, ja hän suunnitteleekin hieman muutosta välineistöön ennen huomista kierrosta.

”Draivilla vähän sihti huono tänään. Rautakakkonen lähti vaihtopenkille ja puuviitonen tulee askiin.”

Viisi birdieään ”Hattu-Tapio” teki kahdessa pötkössä. Etuysillä hän teki kolme perättäistä birdieä rei’ille kolme, neljä ja viisi. Takaysin birdiet tulivat rei’illä 14 ja 15.

Kolme parasta pääsee The Openiin

36 reiän aikana Pulkkanen on tehnyt vain yhden bogin. Tänään niitä ei siis syntynyt ensimmäistäkään.

South African Openin palkintopotissa on rahaa jaossa mukavat 1,5 miljoonaa euroa. Lisäksi kilpailun kolme parasta pelaajaa, joilla ei vielä ole osallistumisoikeutta The Open Championshipiin pääsee mukaan kauden viimeiseen major-turnaukseen, joka pelataan heinäkuussa Royal St. Georg’s -kentällä.

Välimäki upotti päätösreiällä monsteriputin

Nuori Sami Välimäki onnistui kampeamaan itsensä jatkoon, vaikka valitteli kierroksen jälkeen, että päivä oli vaikea. Myös nuori nokialainen sai pelastella pareja koko rahan edestä. Viimeisen reiän birdien Välimäki teki peräti 15 metristä.

”Todella raskas päivä tänään. Ei ollut tietoa, mihin pallo starttaa tai kääntyy, mutta putteri ja wedge pelastivat ja sain parhaan tuloksen, mitä oli tarjolla”, Välimäki kommentoi.

Välimäen sijoitus on kahden kierroksen jälkeen jaettu 44:s. Cut-raja oli lopulta lyönnin heikompi kuin Välimäen yhteistulos.

Tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa