Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen jatkaa erinomaisessa asemassa, vaikka bogeja tuli tänään viisi

Tapio Pulkkanen ei aina osunut väylään avauksilla perjantaina.

Tapio Pulkkanen pääsee päätöskierrokselle kymmenen parhaan joukossa. Hän jakaa tällä hetkellä kahdeksatta sijaa muun muassa Mikko Korhosen kanssa.

Viisi bogia, neljä birdieä ja loput pareja. Tällainen oli Tapio Pulkkasen saldo perjantain toisella kierroksella Italian Openissa, joka on peräti seitsemän miljoonan dollarin arvoinen Rolex Seriesin kilpailu.

Pulkkanen päätyi yhteistulokseen -6, mikä riittää tässä vaiheessa jaettuun kahdeksanteen sijaan. Samaa sijoitusta jakaa myös Mikko Korhonen, joka oli päivän paras suomalainen tänään.

Teimme Pulkkasen kierroksesta live-seurannan, joten löydät Pulkkasen kierroksen reikä reiältä täältä. ”Hattu-Tapio” näkyi televisiokuvissa jokaisella reiällä, sillä hän johti kilpailua avauskierroksen jälkeen.

Tänään hänen puttipelinsä ei ollut yhtä vahvaa kuin ensimmäisenä päivänä, vaikka hän onnistui upottamaan muutaman hieman pidemmän putin. Myös Pulkkasen avauspeli yskähteli hieman, mikä ei ole mikään ihme ottaen huomioon sen, kuinka pitkälle Pulkkanen palloa lyö ja kuinka kapeita Olgiata Golf Clubin väylät ovat.

Karheikkoon päätyneitä avauksia seurasi usein bogey varsinkin, kun puttipeli ei ollut yhtä häikäisevää kuin eilen. Torstainahan Pulkkanen pelasi bogittoman kierroksen.

  • Osallistu voittajaveikkaukseen. Kuka voittaa kilpailun ja millä tuloksella – oikein tai lähimmäksi oikeaa vastanneiden kesken arvomme yhden yön majoituksen ja kahden päivän pelit kahdella Yyteri Golfissa ja Yyterin virkityshotellissa.

Pulkkasella oli toiseksi viimeisellä reiällä mahdollisuus tehdä päivän viides birdie, mutta reilu puolimetrinen putti vain nuolaisi reunaa eikä suostunut uppoamaan. Lyönnin parempi tulos olisi todennäköisesti riittänyt jaettuun kolmanteen sijaan kahden kierroksen jälkeen.

Pulkkasen ja Korhosen lisäksi myös Kalle Samoojan voi laskea onnistujien joukkoon, sillä hän mahtuu kahden kierroksen jälkeen 30 parhaan joukkoon isossa kilpailussa. Samooja on yhteistuloksessa -3 (70-69).

Sen sijaan Kim Koivun blues jatkui tänään apeana. Hän päätyi tulokseen +19 (83-77). Hän jää kisassa viimeiseksi yhdessä legendaarisen José-Maria Olázabalin kanssa, kun mukaan ei lasketa niitä kolmea pelaajaa, jotka jättivät syystä tai toisesta kilpailun kesken.

Kisan toinen kierros on vielä käynnissä. Kärjessä ovat tuloksella yhdeksän alle parin Tanskan Joachim B. Hansen ja Englannin Matthew Fitzpatrick, joka on tekemässä vahvaa nousua. Hän on 16 reiän jälkeen kierrostaan viisi alle parin.

European Tour on katsottavissa Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa