Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen ison mahdollisuuden edessä Old Coursella – St Andrewsissa on usein juhlittu yllätysvoittajia

Tapio Pulkkasella on kyky tehdä erittäin alhaisia kierrostuloksia. Old Coursella oma ennätys on ennen lauantaita 68,-4. Kuva: Getty Images

Hattu-Tapio Pulkkanen pääsee viikonloppuna kahdesti kesyttämään Old Coursea, jossa hän ei pääkiertueella ole vielä onnistunut tekemään huipputulosta.

Tapio Pulkkasella on neljän vuoden takaa syksyltä 2018 loistavia muistoja Alfred Dunhill Links Championshipista.

Ensimmäistä kauttaan pääkiertueella pelannut Pulkkanen oli lopullisella tuloslistalla neljäs, vain kolme lyöntiä voittaja Lucas Bjerregaardille hävinneenä.

Tuossa kisassa Pulkkanen loisti, tämän viikon torstain tapaan, Carnoustien kentällä. 2018 tulos oli hurja 64,-8, meneillään olevassa kisassa 66,-6.

Lauantaina ja sunnuntaina Pulkkanen pääsee mittaamaan taitojaan St Andrewsin Old Courselle, jolta ei kolmen aiemman kisakerran ja viiden kierroksen aikana ole vielä tullut onnistumista.

Kauden 2018 menestyskisassa Old Coursen tulokset olivat 76 ja 69, kolme muuta kausilla 2019 ja 2021 ovat tuottaneet lyöntimäärät 70,68 ja 68.

Yhteensä saldo on viiden kierroksen aikana -11, josta keskiarvo 69,8 on korkeintaan tyydyttävä, mutta ei sellainen, joka loisi pohjat menestykseen.

Maailman kuuluisimman kentän lay-outin pitäisi osua saatuja tuloksia paremmin Pulkkasen silmään ja mieleen. Viikonloppuna hänelle aukeaa seitsemänneltä sijalta lähteneenä erinomainen mahdollisuuus pusertaa itseään mukaan voittotaistoon.

Pulkkanen lähti kolmannelle kierrokselleen kello 12.59 Suomen aikaa.

Yllätysvoittajien lista on pitkä

Kolmella eri kentällä pelattavan kisan osallistujalista on koko 2000-luvun ollut keskimäärin varsin nimekäs. Suuret tähdet ovat useimmiten jääneet nuolemaan näppejään voittotaistoissa.

Meneillään olevassa kisassa suurimmat suosikit ennen kisaa olivat Rory McIlroy ja Matt Fitzpatrick. Kärkikymmeniköön heistä ei kahden päivän jälkeen ollut.

Kisan voittajista suurimmat yllättäjät ovat Stephen Gallagher, Michael Hoey, Oliver Wilson ja Lucas Bjerregaard.

Meneillään olevaa kisaa johtaa kolmannen kierroksen alkuvaiheilla Englannin Richard Mansell, joka on tehnyt kauden aikana kovaa nousua kaikilla listoilla.

Plakkarissa on jo viisi sijoitusta kymmenen joukkoon, mutta voittoa pääkiertueelta ei vielä osunut kohdalle.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät Alfred Dunhill Links Championshipin lauantaina suorana klo 14.00-20.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa