Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen hakee menestystä St Andrewsin kupeesta: ”Tavoite on päästä taistelemaan kärkisijoista viikonloppuna”

Kesäkuussa isäksi tulleen Tapio Pulkkasen kuntokäyrän toivotaan kääntyvään uuteen nousuun torstaina käynnistyvässä pääkiertueen kisassa. KUVA: GETTY IMAGES

Kauden alkupuoliskolla kolmasti yhdeksän ensimmäisen joukkoon DP World Touriilla kiilannut Hattu-Tapio hakee heikon jakson jälkeen uutta nousua Hero Openissa, joka pelataan Sam Torrancen suunnittelemalla Fairmontin kentällä muutaman kilometrin päässä St Andrewsista.

Tapio Pulkkanen (53.) oli edelliskaudella paras kotimaisista pelaajista DP World Tourin pistelistalla. Lupaava oli startti kuluvanakin vuonna. Toukokuun alkuun mennessä ansiolistalla oli sijoitukset viides, seitsemäs ja yhdeksäs.

Perheen esikoinen syntyi kesäkuun ensimmäisellä puoliskolla. Ennen pojan syntymää ja sen jälkeen Pulkkasen pelit ovat hieman sakanneet. Nimen perään on kirjoitettu tuloslistoilla neljästi kirjaimet MC, kerran sijoitus oli 73.

Pulkkanen uskoo vireen löytyvän kentällä, jolla hän ei aiemmin pääkiertueen kisaa ole pelannut.

”Luottavaisena ja hyvin fiiliksin lähden kisaan. Olen ehtinyt ladata akkuja kotimaassa.”

”Täällä pelataan mukavaa links-baanaa, jolla birdejä tehdään kelin niin salliessa rutkasti. Wedge-peli ja puttaaminen pitää saada kohdilleen menestyäkseen. Tavoite on pelata kärkisijoista viikonloppuna”, Pulkkanen kertoi tunnelmistaan tiistaina.

Työpaikan uusiminen vaatii lisänäyttöjä

DP World Tourin ohjelmassa on vielä 17 kilpailua. Lupaavan alun jälkeen Pulkkasen sijoitus on pistelistalla 114:s.

Mikäli kiertue ei muuta pitkään voimassa olleita kategorioitaan, noin 120 ensimmäistä saa vahvan pelioikeuden vuodelle 2023.

Suomalaisista Sami Välimäellä ja Kalle Samoojalla on voittajakategoria myös vuodelle 2023.

Mikko Korhosen (78.) asema työpaikan uusimiseksi vaikuttaa vahvalta. Pulkkaselta tarvitaan vielä lisänäyttöjä.

”Pelaan nyt kaksi kisaa peräkkäin ja pidän viikon huilia. Syksyllä tourin ohjelmassa on paljon suuria kisoja, kaikkia ei voi pelata. Sveitsi ja Madrid saattavat jäädä väliin”, Hattu-Tapio kertoo suunnitelmistaan.

Elokuussa ohjelmassa on suurella todennäköisyydellä Prahassa pelattava D+D Czech Masters, jota Tapio Pulkkanen johti vielä viimeisen päivän sisääntulossa jääden lopulta jaetulle toiselle sijalle.

Hero World Openissa ei ole mukana muita suomalaisia. Pienestä palkintopotistakin johtuen (1,75 milj. €) osallistujalistalla on niukalti tähtiä.

Hurjaan vireesen kauden aikana noussut Ryan Fox (48.) on maailmanlistalla yhdessä Oliver Bekkerin (99.) kanssa ainoa sadan joukoossa oleva pelaaja.

Pulkkanen lähtee torstain kierrokselleen kello 9.30 yhdessä Japanin Takumi Kanayan sekä Italian Francesco Laportan kanssa.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport -kanava näyttävät kisan suorina lähetyksinä torstaista sunnuntaihin alkaen klo 14.30.

Kahtena ensimmäisenä päivänä kuvaa tulee klo 20.30 asti, viikonloppuna lähetykset loppuvat ennakkotiedon mukaan klo 20.00

Lue lisää: Golfia televisiossa

Tulospalvelu

DP World Tour, pistelista

Etsi luettavaa