Hyppää sisältöön

Tapio Pulkkanen aloitti yhteistyön Mikko Ilosen fysiikkavalmentajan kanssa

Tapio Pulkkanen pelaa Malesian kisan lisäksi myös seuraavalla viikolla Intiassa

Pulkkanen ja Mikko Korhonen tavoittelevat menestystä torstaina Kuala Lumpurissa käynnistyvässä ET:n ja Asian Tourin yhteiskilpailussa.

Hattu-Tapio Pulkkanen ehti viettää vajaan viikon Omanin ja Qatariin suuntautuneen kisamatkan Suomessa. Lauantai-iltana käynnistyi lento Kuala Lumpuriin, jossa Kymen Golfin kasvatti pelaa ensimmäistä kertaa Malesian Championshipissa. Uusi kohde hänelle on myös Intia, jossa seuraavalla viikolla on ohjelmassa Indian Open Delhissä.

”Kokemukseni Aasiasta rajoittuvat ammattilaiskisoista Kiinaan ja Hongkongiin. Tämä matka varmasti avartaa ja antaa kokemusta kuumista sekä kosteista olosuhteista”, Pulkkanen ennakoi.

Kauden seitsemässä kisassa hän on päässyt kolmasti jatkoon. Paras sijoitus on 20:s Dubaista. Race to Dubai-listalla hän on 107:s.

”Odotukset ovat olleet korkeammalla. Peli ja lyönnit ovat olleet hyvällä mallilla, mutta tulokset laahaavat perässä. Tilastojakin olen seurannut. Ne kertovat, että lähestymiset ovat olleet korkeintaan kohtuullisia. Siihen osa-alueeseen on syytä kiinnittää huomiota.”

Tapsa Pulkkanen on listan häntäpäässä väyläosumaprosentissa (249.), joka luonnollisesti vaikuttaa tarkkuuteen lähestymisissä. Missattuaan viheriön hän on onnistunut  noin 50 prosenttisesti saamaan pallon reikään kahdella lyönnillä. Kärkimiehillä prosentti on 75-78 välillä. 

Debyyttikaudellaan 2018 Pulkkanen kiersi ahkeraan ET:n kisoja. Jatkoon hän pääsi 28:ssa kilpailussa 14 kertaa. Huomionarvoista on se, että reilun 500 000 euron ansioista  yli 75 prosenttia kolahti tilille kolmesta kisasta ( 3. Dunhill Links Championship, 10. Turkish Airlines Open, 3. Joburg Open) . Näistä kaksi ensiksimainittua nostivat Pulkkasen kauden loppuvaiheilla raketin tavoin listojen häntäpäästä sadan ensimmäisen joukkoon.

Pulkkasesta tuli Mikko Ilosen jälkeen toinen suomalainen, joka ensimmäisen ET-kautensa ansioilla uusi työpaikkansa.

”Tasaisempia kierroksia ja kisoja pitää saada aikaan. Rautalyöntien parantamisen lisäksi mahdollisuuksia on etenkin lähipelin kehittämisessä. Kun palaset loksahtavat kohdilleen, uskon pystyväni jo meneillään olevalla kaudella pelaamaan voitosta isoissakin kisoissa”, Pulkkanen vakuuttaa.

Pierre Johansson mukaan valmennustiimiin

Tapio Pulkkanen aloitti vastikään yhteistyön pitkään Mikko Ilosta auttaneen fysiikkavalmentaja/fysioterapeutti Pierre Johanssonin kanssa. 

”Ensimmäiset kokemukset yhteistyöstä ovat hyvin positiivisia. Johanssonin kanssa työskentelen  kisaviikkojen aikana. Pyrimme kehittämään fyysisiä valmiuksia, lähinnä ylä-ja keskivartalon liikkuvuutta, lonkkien toimintaa. Toistaiseksi hänen ei ole tarvinnut hoitaa vammojani, tärkeässä osassa yhtistyössä ovat ennaltaehkäisevät toimenpiteet loukkaantumisten tai kulumien ehkäisemiseksi”, Pulkkanen kertoo.

Kisamatkoilla Pierre Johanssonilla on jatkossakin  asiakkaina useita pelaajia, joista suuri osa ruotsalaisia.

Pulkkasen kotimainen valmennustiimi pysyy ennallaan. Tommi Nousiainen on lajivalmentaja, Eero Partio vastaa fysiikkatreeneistä, fysioterapeuttina jatkaa Ervo Pakkanen.Kuala Lumpurissa Pulkkanen pelaa avauskierroksensa paikallista aikaa iltapäivällä (14.20), Suomessa kello on starttihetkellä 8.20. Myös  Mikko Korhonen  saa totutella aikaeroon yhden vuorokauden pidempään, startti on 13.10. 

Perjantaina suomalaiset starttaavat jo aamuyöstä. Malaysian Championshipin palkintopotti on peräti kolme miljoonaa. Kuumien ja kosteiden olosuhteiden lisäksi haasteena on Asian Tourin kärkimiesten kukistaminen.  Kuala Lumpur on yhteiskisamuodosta johtuen ET:n pelaajille vaikeasti tavoitettava rasti. Alemman kategorian omaavat Kalle Samooja ja Kim Koivu eivät mahtuneet mukaan.

Etsi luettavaa