Tapio Pulkkanen 40:s St. Andrewsissa – Victor Perezille ensimmäinen voitto European Tourilla

Tapio Pulkkanen pelasi perjantain tavoin tuloksen 68

Hattu-Tapio paransi asemiaan Race to Dubai-listalla pelattuaan neljä kierrosta tulokseen 12 alle parin. Victor Perezin voittotulos oli kymmenen lyöntiä parempi.

Lauantain kierroksella (74,+2) Carnoustiessa otteensa kilpailun kärkitaistosta menettänyt Tapio Pulkkanen pelasi päätöskierroksella varsin ryhdikkäästi Old Coursella. Kympiltä kierrokselleen lähtenyt Pulkkanen teki perjantain kierroksen tapaa bogeyt Road Holella (17:s) sekä neljännellä reiällä. Birkkujakin tuli sama määrä, kuusi. Kierrostulos 68 nosti Helsingissä asuvan Kymen Golfin kasvatin tuloslistan 40:ksi. Palkintorahaa hän kuittaa 26  362 euroja, Race to Dubai-listalla sijoitus paraanee edellisetä viikosta seitsemällä ja on 100:s.

Aiempia päiviä kovempi tuuli piti pelaajat varpaisillaan Old Coursella ja tulostason kohtuullisena. Kärkipaikkaa ennen viimeistä kierrosta jakaneet Victor Perez sekä Matthew Southgate eivät laskeneet missään vaiheessa muita rinnalleen. Ammattilaisuransa ensimmäistä voittoa tavoitellut Southgate oli 14:n kolmanteen lyöntiin asti niskan päällä lähipelissään töpeksineeseen Pereziin nähden.

Lyhyt nosto viheriölle jäi kuitenkin puolitiehen huonon osuman vuoksi, ranskalainen pääsi birkkunsa myötä rinnalle ja 17:lla ohi Southgaten tehtyä toisen bogeynsa kolmen putin myötä.

Victor Perez otti Swilcan Bridgen voittoposeeraukseen mukaan Dundeessa asuvan tyttöystävänsä

getty

Perezista tuli Alfred Dunhill Links Championshipin ensimmäinen ranskalaisvoittaja. Raamikas, 198-senttinen Perez tukeutui viikon aikana caddiensä  JP Fitzgeraldin antamiin pelilinjoihin.   Rory McIlroyta yhdeksän vuoden ajan caddienä auttanut Fitzgerald on hankkinut kokemusta myös Ernie Elsin, Darren Clarken, Paul McGinleyn ja Greg Owenin mailapoikana.

Perez nousee tulevalla maailmanlistalla parhaaksi ranskalaiseksi, 70:n joukkoon ja Race to Dubai-listalla 17:ksi.

Parikilpailun ykköstilasta käytiin kova taisto Tommy Fleetwoodin ja Rory McIlroyn välillä. Tasatuloksessa (-39) Fleetwood ja parinsa Ogden Phipps voittivat, viidenneksi varsinaisessa kisassa nousseen Fleetwoodin (-19) tuloksen oltua McIlroyta (-15) parempi.