Hyppää sisältöön

Tanskan Golfliitto sallii nyt neljän henkilön lähdöt – mutta vain tietyin ehdoin

Tanskassa on alettu hiljalleen purkaa rajoituksia.

Tanskan hallitus aloittaa koronaviruksen leviämisen torjumiseen tarkoitettujen rajoitusten purkamisen huomenna. Myös Tanskan Golfliitto höllää omia suosituksiaan.

Tanskassa aletaan purkaa hiljalleen koronaviruksesta johtuvia rajoituksia. Näin tapahtuu myös Tanskan golfkentillä, sillä maan golfliitto on muuttanut suosituksiaan.

Merkittävin muutos suosituksiin on se, että jatkossa liiton ohjeiden mukaan pelaamaan voi lähteä neljän hengen ryhmissä – mutta kuitenkin niin, että samassa ryhmässä voi pelata joko perheenjäsenet tai muuten vakiintuneet pelikaverit. Aiemmin liitto suositteli pelaamista korkeintaan kahden hengen ryhmissä. 

”Klubi voi asettaa rajoituksia Golfbox-sovellukseen tämän osalta”, Tanskan Golfliiton uusissa ohjeissa sanotaan. ”Lisäksi suosittelemme, että kentälle tullaan omalla kyydillä, jos pelikaverit eivät kuuluu samaan talouteen.”

Tanskan Golfliitto suositteli aiemmin, että harjoituspaikkojen tulisi olla kiinni ja että kentille pääsisi pelaamaan ainoastaan omat jäsenet ja pelioikeuden omaavat pelaajat. Nyt nämäkin rajoitukset on purettu – tai ainakin enemmän vastuuta on jätetty golfkenttien omaan harkintaan.

Edelleen ohjeissa suositellaan pitämään vähintään kahden metrin etäisyyttä toisiin pelaajiin, mikä on myös viranomaisten suositus. Lisäksi kentälle ei edelleenkään saa saapua kuin kymmenen minuuttia ennen omaa lähtöaikaa. Näin vältetään pelaajien kokoontuminen klubille. Pelaajia myös kehotetaan ajamaan kotiin heti, kun kierros on ohi.

Tanskan Golfliitto muistuttaa sivuillaan, että viime kädessä jokaisen kentän omalla vastuulla on luoda sellaiset ohjeistukset, jotka noudattavat hallituksen ohjeistuksia. Pelaajien vastuulla on puolestaan noudattaa näitä ohjeita.

Tanskassa viranomaiset ovat kieltäneet esimerkiksi yli kymmenen henkilön kokoontumiset. Sama rajoitus on voimassa myös Suomessa.

Kentät suljettiin kokonaan Tanskassa

Aiemmin Tanskan Golfliitto (DGU:n) suositteli kenttien sulkemista kokonaan, koska pelaajat eivät noudattaneet ohjeistuksia. Suurin osa kentistä meni suosituksen myötä kiinni.

Liitto korostaa golfkenttien omien sääntöjen tekemistä myös sillä, että olosuhteet eri klubeilla vaihtelevat merkittävästi. 

”Jos harjoitusalueet on jaettu suurelle alueelle ja klubilla on vähän jäseniä, viranomaisten vaatimuksia on helpompi noudattaa kuin siinä tapauksessa, jos tilat ovat pienet ja kaikki sijaitsevat lähellä klubitaloa tai ykkösen tiitä”, DGU:n sivuilla lukee.

Tanskassa koronaepidemia on Suomea edellä. Koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin on kuollut siellä tähän mennessä lähes 300 ihmistä. Suomessa tautiin menehtyneitä on 59.

Tanska meni sulkutilaan ensimmäisten maiden joukossa Euroopassa, ja rajoitukset ovat purreet siinä määrin, että maan hallitus ilmoitti viime viikolla, että rajoituksia voidaan alkaa pikku hiljaa purkamaan.

Esimerkiksi Tanska on avaamassa huomenna alakoulut ja päiväkodit.

Etsi luettavaa