Hyppää sisältöön

Tanskalaista dynamiittia golfhuipulle– Rasmus Højgaardille toinen voitto 19-vuotiaana

Rasmus Højgaard pääsee syyskuun puolivälin jälkeen mukaan elämänsä ensimmäiseen majoriin

Euroopan Tourilla hurjaa tulosta tekevä Højgaard kiri viiden lyönnin takaa uusintaan, jossa hän kukisti Etelä-Afrikan Justin Waltersin

19-vuotiaan  Rasmus Højgaardin menestystarinaan kauden 2020 kisoissa  liitettiin neljä perättäinen luku. Højgaard otti kuin ottikin uransa toisen voiton uusinnan kautta, vaikka vielä muutama reikä ennen loppua mahdollisuudet vaikuttivat todella pieniltä. 

Hän pelasi sisääntulon reiíllä 14-17  Belfryn kentällä neljän reiän jakson neljä alle, sokerin pohjalla oli kierroksen ainoa eagle 17:lla.  Par viimeiselle, ja yhteistulos -14 riitti lopulta uusintaan 39-vuotiasta Justin Waltersia vastaan.

Lopullinen ratkaisu tuli toisella uusintareiällä Waltersin tehtyä bogeyn.

Rasmus Højgaard sai kortin ET:n karsinnoista syksyllä. Saldo on häkellyttävä.  Ensimmäisessä kisassaan hän oli 49:s. Sen jälkeen uusinnassa ykköstila Mauritiuksella.  Kaudelta 2020 hänellä on myös viisi karsiutumista ja kuudes tila.

Viimeiset neljä kisaa ovat tulleet lentämällä sijoituksin toinen, kuudes, kolmas ja ensimmäinen.

Vielä kerran yhteissaldo: 11 viimeistä ET:n kisaa: 2x voitto, 1x kakkonen, 1x kolmas ja kahdesti kuudes, sekä viisi karsiutumista

Näin musta-valkoista menestyshistoriaa tuskin on monella, välttämättä  ei yhdelläkään pelaajalla ET:n historiassa.

Højgaardia nuorempana kaksi ET:n voittoa on saavuttanut vain Italian Matteo Manassero. 

Rasmus Højgaard tulee nousemaan maailmanlistalla tukevasti sadan joukkoon. Paikka US Openiin oli varmistunut UK MIni Swingin kautta jo ennen sunnuntain voittoa.

Surullisen ritarin hahmon otti ylleen Martin Kaymer, joka jäi lyönnin päähän uusinnasta tehtyään Højgaardin eagle-reiällä (17:s)  bogeyn. Saksalaisen tähti oli kirkkaimmillaan alkuvuodesta 2014, jolloin hän voitti viiden viikon välein USA:n kaksi vaikeimmin saavutettavaa titteliä, Players Championshipin sekä US Openin. Käsittämätömältä tuntuu, että noiden voittojen jälkeen Kaymerilla ei ole yhtään ykköstilaa.

ISPS HANDA UK Championshipissa mukana olleet suomalaiset Janne Kaske, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja karsiutuivat.

Tuloslista

Rasmus Højgaard

He becomes the second-youngest player to multiple European Tour wins. #ISPSHANDAUKChampionship pic.twitter.com/2xMfPR1Sww

Etsi luettavaa