Hyppää sisältöön

Tanskaan maan historian ensimmäinen World Cup -pytty

Sören Kjeldsen ja Thorbjörn Olesen pelasivat mainiosti yhteen.

Yllättäjä dominoi kilpailua toisesta kierroksesta lähtien ja vei tittelin neljän lyönnin erolla.

Lopputulokset

Tanskan joukkue Sören Kjeldsen/Thorbjörn Olesen nappasi lopulta selvän voiton Australiassa pelatussa ISPS Handa World Cup of Golfissa. Parivaljakko teki suurimman työn toisena päivänä, jolloin he pelasivat fourball-kierroksensa 60 lyönnillä. Päätöskierroksella sama pelimuoto tuotti tuloksen 66, mikä jätti toiseksi nousseen Ranskan Victor Dubuissonin ja Romain Langasquen neljän lyönnin päähän loistavasta 63 lyönnin tuloksesta huolimatta.

Kjeldsen kehui joukkuetoveriaan vuolaasti voiton ratkettua.

”Olen hyvin vaikuttunut hänen pelistään ja asenteestaan. Meillä on ollut hauskaa ja se näkyy tuloksissa”, Kjeldsen kertoo. ”Kun on tuollainen kaveri sunnuntain takaysillä, tuntuu että voisin kuolla hänen puolestaan. Ymmärrän nyt, miten joukkueurheilijat hitsautuvat niin tiiviisti yhteen. Meillä se ei ole kovin tavallista.”

Yleisö sai nauttia lauantaina todellisesta birdie-karnevaalista.

Yleisö sai nauttia sunnuntaina todellisesta birdie-karnevaalista.

Getty Images

Aivan läpihuutojuttu Tanskan voitto ei kuitenkaan ollut, sillä puolivälissä päätöspäivää sekä Kiina, Yhdysvallat, Ruotsi, että Ranska kävivät vain lyönnin päässä. Tanskalaiset vastasivat hyökkäykseen kuitenkin taikomalla takaysin alkuun viisi birdieä kuuteen väylään, mihin kilpakumppaneilla ei ollut enää sanomista. Sunnuntai tarjosi muutenkin melkoista ilotulitusta, sillä keskivertokin kierrostulos asettui 65-67 lyönnin paikkeille.

Olesen painotti ennen kaikkea joukkueen pelillistä yhteensopivuutta.

”Pelaamme hyvin erilaista peliä ja uskon että se auttoi. Pystyimme lyömään omia lyöntejämme keskustelematta niistä sen enempää”, Olesen pohtii. ”Pysyimme rauhallisina läpi kilpailun.”

Tanskan paras World Cup -sijoitus ennen tätä vuotta oli Thomas Björnin ja Sören Hansenin jaettu kakkostila vuonna 2001.

 

Etsi luettavaa