Tammiselle uran paras kausi

Noora Tammisen peli kulki Marokossa.

Noora Tamminen sijoittui Ladies European Tourin rankingilla parhaana suomalaisena 22:nneksi. Hän oli myös ainoa suomalainen, joka selvitti päätöskisan cutin.

Ladies European Tourin kausi on paketissa. Suomalaisittain päätöskisa ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä Noora Tamminen, 26, sijoittui kisassa jaetulle 29. sijalle tuloksella kaksi yli parin. Muut suomalaiset eivät pelanneet enää päätöskierroksella.

Tamminen paransi otteitaan kisassa, sillä hänen kierrostuloksensa olivat 75, 73 ja 72.

Kilpailun voitto meni Kiinaan, kun Shanshan Feng pelasi upean päätöskierroksen 64 (-8), mikä siivitti hänet kahden lyönnin voittoon yhteistuloksella -10. Toiseksi sijoittui Englannin Charley Hull, joka niin ikään onnistui päätöskierroksella pelattuaan sen tulokseen 65 lyönnillä (-7). Hullin yhteistulos oli kahdeksan alle parin.

Tamminen onnistui taas

Kiertueen rahalistan voiton Beth Allen hieman päälle 300 000 euron tienesteillään. Allen oli suorastaan ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Intian Aditi Ashok jäi hänestä yli 100 000 euron päähän.

Tamminen oli paras suomalainen myös rahalistalla. Hän sijoittui rankingissa 22:nneksi ansaittuaan noin 65 000 euroa. Kausi oli Tammiselle uran paras. Jälleen, voi sanoa, koska vuonna 2013 ammattilaiseksi siirtynyt Tamminen on parantanut joka vuosi ranking-sijoitustaan.

Toiseksi paras suomalainen rahalistalla oli Ursula Wikström, joka tienasi kymppitonnin Tammista vähemmän sijoittuen kuitenkin rankingissa 30 parhaan joukkoon (28.)

Minea Blomqvistin noin 21 000 euron tienestit riittivät rankingin 74. sijaan. Krista Bakker oli 78. ja Oona vartiainen 81:s.