Hyppää sisältöön

Tamminen tähtää mitalille

Ursula Wikström ja Noora Tamminen välissään kisamaskotti.
Ursula Wikström ja Noora Komulainen olivat Suomen edustajina Rion olympialaisissa

Olympiagolf jatkuu tänään naisten kilpailulla. Suomea edustavat Noora Tamminen ja Ursula Wikström. Kaksikko odottaa starttia intoa täynnä kuin ilmapallo. Tamminen lähtee kisaan mitali mielessään.

Noora Tamminen ja Ursula Wikström ovat adaptoituneet olympiatunnelmaan jo viikon ajan. Kaksikko kävi muun muassa seuraamassa miesten golfkisaa sekä olympiapronssin jo varmistaneen nyrkkeilijä Mira Potkosen ottelua. Mutta heti sunnuntaina, kun miehet olivat päättäneet urakkansa, naiset pääsivät tutustumaan kehuttuun kisa-areenaan.

”Hyvä, että tulimme tänne paljon tavallista kilpailua aikaisemmin, sillä tämä on tapahtuma sellainen, että on hyvä totutella tunnelmaan. Pidän muutenkin siitä, että valmistautumiseen on reilusti aikaa. Aikaero ei ole minua vaivannut, vaan olen nukkunut alusta asti hyvin”, Tamminen kertoo.

”Kovin paljon en ole miesten kanssa kentästä keskustellut, mutta tiedän, että valmentajat ovat käyneet sitä yhdessä huolellisesti läpi. Tuuli tulee näyttelemään kilpailussa todella suurta osaa ja se tulee vaikuttamaan paljon myös tulostasoon. En usko, että voittotulos painuu enempää kuin 10 alle parin, jos kisapäivinä tuulee”, Wikström sanoo.

Wikström starttaa ennen Tammista

Tänään naisilla alkaa kuitenkin tositoimet. Ursula Wikström lähtee liikkeelle klo 8.25 eli klo 14.25 Suomen aikaa. Noora Tamminen joutuu odottamaan omaa starttiaan parisen tuntia pidempään. Hän lähten matkaan klo 16.47 Suomen aikaa.

Olympic Coursen eli Olympiakentän on suunnitellut yhdysvaltalainen Gil Hanse. Wikströmin mukaan kenttä vaatii paitsi malttia myös kykyä hyökätä oikeissa paikoissa.

”Kentällä on tiettyjä reikiä, jotka pitää pelata nöyrästi ja vastaavasti toisilla reiällä on pystyttävä hyökkäämään. Etenkin par-viitosilla on mahdollisuus pelata aggressiivisesti”, Wikström luonnehtii.

”Kolmea eri hiekkaa bunkkereissa”

Sekä Wikströmiä että Tammista valmentaa sama mies eli Petteri Nykky: ”Se, joka saa viheriöt haltuun, on vahvoilla. Lisäksi bunkkeripeli korostuu. Kentän bunkkereissa on kolmea eri hiekkaa, ja se vaikeuttaa bunkkeripeliä entisestään”, Nykky kuvailee.

Ursula Wikström on maailmanlistalla sijalla 272 ja Noora Tamminen 283. Se ei estä tamperelaislähtöistä Tammista asettamaan itselleen rohkeaa tavoitetta.

”Kaikki ovat olleet tästä innoissaan jo pitkän aikaa etukäteen. Toivon, että pystyn pelaamaan ehjän kilpailun, ja kyllä ajatus on se, että mitaleista lähdetään pelaamaan”, Tamminen sanoo.

Olympiagolfin televisio Yle.


Tällä viikolla golfia voi seurata ilmaiseksi myös Viaplayltä ja Viasatin verkkosivuilta, sillä maksukanava näyttää Tsekin Euroopan Tourin kilpailun ilmaiseksi.


 

Etsi luettavaa