Hyppää sisältöön

Tammer-Golf joutunee tekemään tilaa taloille ja ratikalle – tilalle kaavaillaan huippukenttää kauempana keskustasta

Tammer-Golfin valtti on ollut sijainti lähellä Tampereen keskustaa.

Tammer-Golf joutunee väistymään Ruotulan kaupunginosasta, jonne rakennetaan raitiovaunulinja ja paljon asuntoja. Kaupunki on osoittamassa golfseuralle uutta maa-aluetta kauempana keskustasta. Golfseuran suunnitelmat kentän suhteen ovat kunnianhimoiset.

Tampereen Ruotulassa sijaitsevan Tammer-Golfin kohtalo on käsittelyssä ensi maanantaina, kun Tampereen kaupunginhallitus kokoontuu päättämään asiasta.

Tampereen kaupunki on kaavaillut nykyisen golfkentän alueelle ainakin osittain asuntoja ja raitiovaunulinjaa. Näiden puristuksessa golfkenttä on pyrkinyt löytämään lisää tilaa lähistöltä.

Nyt näyttää siltä, että golfkenttä joutuu muuttamaan Ruotulasta ja samalla kauemmaksi kaupungin keskustasta, mikä on ollut kentän valtti.

Päätösehdotuksen mukaan kaupunki esittää goltkentän siirtämistä Nurmi-Sorilan alueelle, vajaa kymmenen kilometriä koilliseen nykyiseltä kentältä.

Erilaisia vaihtoehtoja pohdittiin pormestari Anna-Kaisa Ikosen nimeämässä yhteistyöryhmässä, jossa Tammer-Golfia edusti hallituksen jäsen Ari Nikkilä.

”Yhteistyöryhmässä päätetyistä vaihtoehdoista ei kummassakaan toteudu Tammer-Golfin ensisijainen vaihtoehto, mutta seura ymmärtää kuitenkin kaupungin tavoitteet niin maankäytön kuin talouden näkökulmasta, jotka kohdistuvat asumisen ja raitiotien mahdollisuuksien edistämiseen”, Nikkilä sanoo Tampereen kaupungin julkaisemassa tiedotteessa.

Nurmi-Sorilan alueen kaava ei vielä salli golfkentän rakentamista alueelle, joten päätösehdotuksessa esitetään, että asiasta aloitetaan kaavavalmistelu.

Golfkentällä on vuokrasopimusta jäljellä Ruotulan alueesta vuoteen 2029 saakka. Kaupunginhallitukselle laaditussa arvioinnissa todetaan, että vuokrasopimus vaikuttaa joko Ruotulan rakentamisen aikatauluun tai kustannuksiin.

Nikkilän mukaan Tammer-Golf on valmis siirtymään Nurmi-Sorilan alueelle, mikäli siirtoon liittyvät epävarmuustekijät kuten maanhankinta, rahoitus sekä aikataulutus toteutuvat hyväksyttävällä tavalla.

Käytännössä rahoitus voisi järjestyä siten, että Tammer-Golf saisi sievoisen korvauksen vuokrasopimuksen ennenaikaisesta purkamisesta. Tätä korvausta Tammer-Golf käyttäisi uuden golfkentän, klubin ja huoltorakennusten rakentamiseen.

Uudesta golfkentästä kaavaillaan tässä vaiheessa Suomen ykköskenttää.

”Vaihtoehtoinen maa-alue Nurmi-Sorilan alueella tarjoaisi kaupungille uuden Nokia Areenaan verrattavan ylpeyden aiheen, jossa tulevaisuudessa voitaisiin järjestää myös kansainvälisiä golfkilpailuja ja ennen kaikkea saada Tammer-Golfin tarjoamat puitteet päivitettyä nykyajan vaatimusten tasolle”, Nikkilä kertoo tiedotteessa.

Tammer-Golfin yhteistyökumppani uuden kentän suunnittelussa on ollut Ilonen Design. GoGolfin tietojen mukaan yrityksen perustaja Mikko Ilonen on ollut jo katsastamassa aluetta, jota golfkentän käyttöön on kaavailtu. Maasto sopii tiettävästi erinomaisesti golfkentän rakentamiseen.

Etsi luettavaa