Hyppää sisältöön

Talvitreenit ovat parasta aikaa svingin muuttamiselle

Talven aikana on oiva mahdollisuus kehittää svingiä.

Voiko talvi olla golfarin parasta aikaa? Kyllä jos haluaa kehittää omaa peliään. Sillä jos kyse on tekniikan parantamisesta, se onnistuu talvella paremmin kuin pelikauden aikana.
GoGolfin talvitreenit on jaettu tavoitteidein mukaan. Ryhmiä on alle 100 lyönnin kierrokseen tähtääville, alle 90 lyönnin kierrokseen tähtääville sekä alle 80 lyönnnin kierrokseen tähtääville.

Kesällä tärkeintä on pelaaminen. Varsinkin meillä koska kesämme on lyhyt. Toki kesällä myös harjoitellaan, mutta silloin on hyvä keskittyä pelinomaisiin treeneihin. Kuten saanko harkkagriinin vierestä chipattua kolme palloa putkeen kahden metrin säteelle reiästä, tai osunko rangella kolmella pallolla peräkkäin kuviteltuun väylään.

Kesällä svingin muuttaminen on ongelmallista. Se vaatii aikaa ja nimenomaan aikaa pelien välissä. Moni on kokenut, kuinka rangella ”uusi lyönti” tuntuu hyvältä, mutta kentälle päästyä, kun on pakko osua väyliin ja griineihin, hyvä fiilis katoaa ja vanhat virheet palaavat.

Tarvitaan siis enemmän aikaa, jotta muutoksista tulee pysyviä. Tarvitaan paljon toistoja, jotta svingi automatisoituu. Muuten vanha tapa palaa heti kun päästään kentälle. On myös kiistaton tosiasia, että iso määrä hyviä toistoja jaettuna monelle viikolle on parempi kuin jättimäärä toistoja yhtenä tai kahtena päivänä.

Golfarin pitää lisäksi tietää mitä harjoitella. Svingin muuttamisesta ja toistoista ei tule mitään, jos sitä ei pysty tekemään sopivalla päättäväisyydellä. Jos on vähänkin epävarma tunne, harjoittelu menee helposti poukkoiluksi. Kokeillaan ensin sitä ja sitten tätä, silloin hyviä toistoja ei tule ollenkaan.

Nykyään ryhmätreenit talvisin ovat suosittuja. Ja hyvästä syystä sillä treenien avulla golfari varmistaa treenaavansa säännöllisesti. Kun treenit ovat kalenterissa ja ne ovat maksettukin, niin niissä tulee käytyä. Treenien vetäjältä saa tarvittavat ohjeet svingin kehittämiseen, mutta aikaa jää myös harkittuihin toistoihin. Osallistujille jää aina omaakin aikaa, sillä opettaja keskittyy välillä toisiin treenaajiin. Lisäksi ryhmät ovat tietenkin edullisempi tapa harjoitella kuin oman yksityistunnin ottaminen viikoittain.

Ryhmässä tekemisessä on myös voimaa. Osallistujat monesti tsemppaavat toisiaan ja moni löytää uusia pelikavereita kesän kierroksille. Myös pienet kisat ryhmän sisällä ovat hyvää harjoitusta oikeita pelejä varten.

GoGolfin talvitreeneissä ajatuksena on rakentaa ryhmiä, joilla on yhteiset tavoitteet. Pelaa alle 100 ryhmä harjoittelee perusasioita, joiden parempi osaaminen tekee golfista helpompaa. Pelaa alle 90 ryhmässä harjoittelua on jo henkilökohtaisempaa, toki vielä hiotaan aivan perusasioita. Pelaa alle 80 ryhmäläiset tarvitsevat jo monipuolisempaa lyöntiosaamista ja mahdollisesti pikkutarkempaa svingin hiomista kuin edelliset ryhmät.

GoGolfin Talvitreenit alkavat Season Golfin hallissa marraskuussa. Ensin on tarjolla 6 viikon ohjelma jolla päästä alkuun. Treenejä tulee lisää pitkin talvea, myös muihin halleihin.

Kaikki treenit löydät täältä

Tervetuloa mukaan!

Etsi luettavaa