Hyppää sisältöön

Tältä näyttää golfsvingi, kun maailmanmestari tällää pallon 475 metrin päähän

Martin Borgmeier on pituuslyönnin maailmanmestari. KUVA: GETTY IMAGES

Saksan Martin Borgmeier löi otollisissa olosuhteissa käsittämättömän pitkän draivin.

Pituuslyönti on oma golfin alalajinsa, joka on viimeisten vuosien aikana kehittynyt huimaa vauhtia.

Lajia on tehnyt tunnetuksi viime vuosina Bryson DeChambeau, sillä LIV Golfiin siirtynyt major-voittaja on osallistunut hyvällä menestyksellä myös pituuslyöntikisoihin.

Lokakuussa pidetyissä MM-kisoissa DeChambeau yllätti kaikki sijoittumalla toiseksi. Hänet voitti finaalissa saksalainen Martin Borgmeier, jonka pisin lyönti kantoi tuolloin 420 jaardia eli 390 metriä.

Kyseinen suoritus tuntuu kuitenkin nyt vain lämmittelyltä verrattuna viime viikonvaihteessa Bogotassa, Kolumbiassa nähtyyn tälliin. Asialla oli jälleen Borgmeier, joka täräytti pallon yli sata jaardia eli 90 metriä pidemmälle kuin MM-finaalissa – ainakin, jos on miehen omaan Twitter-päivitykseen uskominen.

Saksalainen lihaskimppu julkaisi 520 jaardin eli 475 metrin lyönnistään videon ja kertoi myös avainluvut: mailanpäännopeus 158,8 mph ja pallon lähtönopeus 230,9 mph. Vertailun vuoksi: klubipelaaja saa olla tyytyväinen, mikäli hän saa mailan heilahtamaan yli satasta.

Borgmeier luvut ovat vakuuttavat, mutta eivät selitä täysin kokonaan lyönnin hurjaa pituutta. Kantamaa nimittäin paransi puuskittainen myötätuuli ja korkea ilmanala, sijaitseehan Kolumbian pääkaupunki yli 2,5 kilometrin korkeudessa.

Yhtä kaikki 520 jaardia eli 475 metriä pitkä draivi on hurja rykäisy missä ja millaisissa olosuhteissa tahansa. Sillähän löisi klubitiiltä melkein kaikki par 5 -reiät yhdellä päälle.

Miltä sitten Borgmeierin komea suoritus sitten näytti? Sellaiselta kiskaisulta, ettei sitä kannata matkia kotona.

Vai mitä olet siitä itse mieltä?

Etsi luettavaa