Hyppää sisältöön

Talin ravintola avoinna myös talvikaudella: ”Tuote on tärkein”

Teemu Mattila kuvattuna HGK:n legendaarisessa Siggen (Sigurd Nyström) baarissa.

Ravintoloitsija Teemu Mattila on jalostunut toteuttamaan golfkeskusten ravintoloiden asiakkaiden toiveita Aura Golfissa, Sarfvikissa, Peuramaalla ja nykyään Talissa, jossa asiakaskunnasta jo noin puolet on muita kuin golfareita.

Golfkausi on päättymässä, mutta muutamallä klubitalon ovi käy tiuhaan läpi talven. Pääkaupunkiseudulla etenkin lounasaikaan Vuosaaressa ja Tapiolassa on ravintoloissa hyvä käyttöaste.

Tulevan talvikauden aikana myös HGK:n ravintola Talin Kartanossa on avoinna. 
Teemu Mattila on isännöinyt  ravintolaa kaksi kautta. Päättyvällä pelikaudella liikevaihdon viisari osoittaa jyrkästi ylöspäin, Suomen perinteikkäimmästä golfkeskuksesta on kehittynyt vuosien varrella entistä suositumpi etenkin lounaspaikkana.

”Lounas on meidän päätuotteemme, ylivertaisesti. Yksityistilaisuuksien kysyntä on myös kasvanut, tällä alueella on runsaasti yrityksiä, ulkoilijoita ja lähiseutujen asukkaita, joille Tali on hyvän etäisyyden päässä”, Mattila määrittää.

HGK:n jäsenmäärän ja kierrosmäärän hurja kasvu ovat tuoneet ravintolallekin asiakaskuntaa , mutta Mattilan  mukaan ravintolassa asioi jatkuvasti enemmän  asiakkaita, jotka pistäytyvät Taliin lounastamaan, nauttimaan luonnonrauhasta ja klubitalon puitteista.

”Käsitykseni on, että kauden aikana lounastajista yli puolet oli sellaisia, jotka eivät tulleet Taliin ulkoiluttamaan mailojaan.”

”Tuotteen on kuitenkin oltava kunnossa ja siihen me panostamme jatkuvasti. Tämä on yksi tärkeimmistä syistä, jonka johdosta päätin pitää ravintolamme avoinna myös talvella. Saan pidettyä hyvän henkilökunnan työllistettynä, eikä keväällä tarvitse taas aloittaa nollasta. Näin kykenemme myös kehittämään palvelujamme tehokkaammin”, Mattila järkeilee.

HGK:n klubitalon yläkerta on saanut suurta suosiota yksityistilaisuuksien pitopaikkana

HGK:n klubitalon yläkerta on saanut suurta suosiota yksityistilaisuuksien pitopaikkana

Teemu Tyry

Mattilalla on ravintola-alan koulutus ja pitkä kokemus.

”Aura Golfin ravintolasta hain jo 90-luvun toisella puoliskolla muutaman kesän ajan ensimmäisiä työkokemuksia Jukka Lavosen opissa. Helsinkiin muutettuani isännöimme Töölon kisahallin päätyä. Opettavainen oli etenkin työskentelyjakso Lontoossa paikallisessa huippuravintolassa.”

Vuodesta 2004 päättyneeseen kauteen Mattila toimi ravintoloitsijana Sarfvikissa, hän huolehti myös neljän vuoden ajan Peuramaan ravintolapalveluista ennen Taliin siirtymistään kaudelle 2018. 

”Vaikeaa on itseään lähteä arvioimaan tai kehumaan. Hyviä hetkiä ja menestystäkin on tullut. Mainiona saavutuksena ylpeydelläkin nostan sen esiin, että vastasin Sarfvikin ravintolasta 16 vuoden ajan, kunnes itse päätin keskittää voimat yhteen golfravintolaan, Taliin.”

Energinen yrittäjä  avasi muutama vuosi sitten myös Ravintola Kaartin Mechelininkadulle Taka-Töölöön. Naimisissa oleva neljän lapsen isä ehti kuluvalla kaudella pelata (HCP 11) kolme kierrosta golfia.

”Työ vie mennessään, kyllä tästä on intohimo tullut. Asiakkaan lämmin kiitos ja kaikki palautteet pitävät mielen virkeänä. Vaikeitakin aikoja on ollut, Kaartin ensimmäiset vuodet etenkin, mutta nyt olemme saaneet senkin toimimaan mainiosti.”

Lounasbuffen normaalihinta talvikaudella on viikonpäivästä riippumatta varsin kohtuullinen , 10 euroa. Eläkeläiset saavat tästä kahden euron alennuksen

Lounasbuffen normaalihinta talvikaudella on viikonpäivästä riippumatta varsin kohtuullinen , 10 euroa. Eläkeläiset saavat tästä kahden euron alennuksen

”Golfkentän ravintoloitsijan kannalta säät vaikuttavat todella paljon. Tali on tässä mielessä kiitollinen kohde ravintoloitsijalle, meillä on hyvällä tuotevalikoimalla ja palvelulla mahdollisuus edelleenkin laajentaa asiakaskuntaamme. Kun ravintolassa käy paljon ihmisiä, jotka eivät vielä ole muuten golfkeskuksen asiakkaita, tässä on molemminpuolinen hyöty.” 

  HGK, ravintola

Etsi luettavaa