Hyppää sisältöön

Taas tapahtuu pelioikeusmarkkinoilla: ”Kenttien yhteistyö on tullut jäädäkseen”

Espoon Golfseura ja Suur-Helsingin Golf tiivistävät pitkäaikaista yhteistyötään

Kolme espoolaista seuraa ryhtyy myymään laajennettua pelioikeutta kentilleen. Pelioikeus neljälle kentälle alle 900 eurolla.

Espoon Golfseura, Gumböle Golf ja Suur-Helsingin Golf tiedottivat tänään yhteistyöstä. Uudessa mallissa Espoon Golfseuran varsinaiset jäsenet sekä Gumböle Golfin ja 36-reikäisen Suur-Helsingin Golfin osakkaat voivat laajentaa oman pelioikeutensa yhteensä neljälle 18-reikäiselle kentälle.

Pelioikeuden laajentaminen maksaa 130 euroa, joten vaihtelusta ei tarvitse maksaa kohtuuttoman suurta hintaa. Tämänvuotisilla hinnoilla pelioikeuden yhteensä neljälle kentällä saa alle 900 eurolla.

”Kenttien yhteistyö on tullut jäädäkseen. Näitä ristiin pelaamisen malleja on kehitelty eri kenttien kesken ja erilaisina versioina jo useamman vuoden ajan ja tuntuu, että nyt vauhti vaan kiihtyy”, toteaa Espoo Golfin toimitusjohtaja Markku Ignatius. Espoo Golfiin kuuluvat naapureina sijaitsevat EGS ja Gumböle Golf.

”Itse olen ollut näissä ’alliansseissa’ mukana jo edellisissä työpaikoissani ja näissä on kantavana ajatuksena ja keskiössä ennen kaikkea itse pelaaja, joka saa rakkaalle harrastukselleen enemmän pelikokemusten mahdollisuuksia suhteellisen pienellä lisähinnalla.”

Aiemmin Espoo Golf ja Suur-Helsingin Golf tekivät vastaavaa yhteistyötä keskenään. Suur-Helsingin Golfin toimitusjohtaja Jarkko Raski sanoo, että neljän kentän sopimus on mallia 1+2 vuotta. Ensi syksynä kentät pyrkivät tekemään jo hyvissä ajoin jatkosopimuksen vuosille 2020 ja 2021.

”SHG on perinteinen osakekenttä ja me etsimme kollegoiden tavoin uusia avauksia osakkaittemme eduksi. Nyt solmittu yhteistyösopimus avaa läheisen Espoo Golfin kentät entistä tiiviimmäksi mahdollisuudeksi hakea vaihtelua pelaamiseen”, sanoo Raski.

Raski kertoi tiedotteessa, että SHG:n osakkeet ovat menneet alkuvuodesta hyvin kaupaksi. Niitä on myynyt muun muassa kenttäyhtiö, joka on hankkinut osakkeita pelaamisestaan luopuneilta osakkailta 200 eurolla.

”Osakekauppoja on toteutunut jo nyt puolet enemmän kuin viime vuonna tähän aikaan, mikä on positiivista ja todistaa että osakaspelaamiselle on edelleen kysyntää, kun tuote on kunnossa. Uskon, että yhteistyö Espoo Golfin kanssa varmasti lisää etenkin espoolaisten pelaajien kiinnostusta SHG:n osaketta kohtaan. Yhtiön talous on hyvässä kunnossa ja onhan pelioikeus neljälle erilaiselle kentälle Espoosssa alle 900 € todella kova tuote”, Raski toteaa.

Uusi etu osakkaille on se, että SHG:ssa kaudella 2019 alle 16-vuotiaat SHG:n osakkaiden lapset ja lapsenlapset saavat ilmaisen pelioikeuden SHG:n kentille.

”Tällä toimenpiteellä pyrimme tietenkin tuomaan osakkaille lisää etuutta, mutta ennen kaikkea haluamme golfin pariin lisää nuoria ja perheitä. Golf on peli, mutta ennen kaikkea sosiaalinen tapa viettää aikaa ystävien, läheisten ja perheen kesken. Nuorimmat pelaajat kentillämme ovat alle kouluikäisiä ja vanhimmat lähestyvät 90 ikävuotta, missä muussa harrastusmuodossa voivat nämä ääripäät ja kaikki siltä väliltä  kohdata toisensa kuin golfissa.” Raski kertoi.

Espoo Golfilla on entuudestaan vastaava pelioikeusyhteistyö myös Kurk Golfin kanssa. Play63 sisältää pelioikeuden Gumböle Golfiin, Espoon Golfseuraan ja Kurk Golfiin, jossa on 27 reikää.

Etsi luettavaa