Hyppää sisältöön

Taas rikotaan rajoja: Annika Sörenstam mukaan PGA Tourin isä & poika-kisaan

Annika Sörenstam lopetti peliuransa 2008. Hän on edelleen LPGA Tourilla eniten rahaa ansainnut pelaaja

Annika Sörenstam osallistuu kautta aikojen ensimmäisenä naisammattilaisena USA:ssa erittäin suuren huomionarvon saavaan PGA Tourin erikoiskilpailuun yhdessä isänsä Tom Sörenstamin kanssa.

Ruotsia ja ruotsalaisia pidetään monesta syystä sukupuolten välisen tasa-arvon edelläkävijöinä. Tuorein esimerkki tulee golfista, jossa monella mittarilla maailman parhaaksi arvioitu naispelaaja Annika Sörenstam  pääsee yhdessä isänsä Tom Sörenstamin kanssa mukaan vuodesta 1995 pelattuun Father/Son Challengeen. 

Alkuperäisessä muodossa kisaa pelasivat PGA Tourin supertähdet poikiensa kanssa. Vuosien varrella myös tyttäriä on ollut isiensä pareina 36-reikäisessä televisioitavassa tapahtumassa, jonka kokonaispottti on Orlandossa joulukuun 5.-8. päivinä  pelattavassa kisassa miljoona dollaria.

Kilpailun nykyiset säännöt edellyttävät, että ammattilainen on voittanut majorin tai Players Championshipin ja toinen on amatööri. Sörenstamit täyttävät nämä kriteerit.

”Tästä kisasta tulee todella hauska meille molemmille. Etenkin kun minä saan caddiekseni mieheni Miken (McGee), sisareni Charlotta on isän caddienä. Lisäksi lapseni ovat kentän laidalla kanustamassa”, Annika Sörenstam tunnelmoi.

Kisan osanottajaluettelo on vuodesta toiseen hämmästyttävän nimekäs. Voittajien listalta poikiensa kanssa löytyvä muun muassa Jack Nicklaus, Bernhard Langer, Davis Love III, Angel Cabrera sekä Hale Irwin.

Annika Sörenstam on vahvasti mukana myös European Tourin ja LET:n ensimmäisen yhteiskisan järjestelyissä. Scandinavian Mixed pelataan kesäkuun alkupuoliskolla Tukholmassa. Mukaan otetaan 78 naista ja 78 miestä.

 Kilpailun kotisivu

Etsi luettavaa