Tässä ovat suomalaisten lähtöajat Valderramassa – näin Andalucia Masters televisioidaan

Mikko Korhonen pyrkii pelaamaan väyliä pitkin Wentworthissa

Andalucia Mastersin 3 miljoonan euron palkintopotista lähtee kilvoittelemaan muun muassa neljä suomalaista ja Jon Rahm.

Viime vuonna voittotulos Valderramassa pelatussa Andalucia Mastersissa oli +2. Tänä vuonna saatetaan alittaa jälleen par. Ainakin jos on Mikko Korhosen kommentteja uskominen, sillä niiden perusteella kenttä ei vaikuttaisi olevan yhtä kireäksi viritetty kuin syksyllä 2020.

”Kenttä on tutun haastavaa, joskin raffit ovat tänä vuonna onneksi aika inhimilliset. Kun tuulta on luvattu koko viikolle, niin eiköhän tämä ihan tarpeeksi haastavaa ole”, Korhonen kommentoi.

Moni Valderraman rei’istä sijaitsee kukkulan laella, joten tuuli vaikuttaa merkittävästi pallon lentoon.

”Kyllä näkisin, että par on arvossaan täällä aina. Väylät ovat ainakin vielä aika pehmeät, joten se helpottaa hieman. Greenit ovat tutun nopeat. Kaikkiaan kenttä on jälleen todella hienossa kunnossa”, Korhonen jatkoi.

Korhonen viihtyy Valderramassa, josta hänellä on hyviä muistoja kolmen vuoden takaa, jolloin hän sijoittui kilpailussa upeasti kolmanneksi. Tuolloin Sergio Garcian voittotulos oli -12. Tästä Korhonen jäi kolmen kierroksen mittaiseksi typistyneessä kisassa kuusi lyöntiä.

Viimeksi kisan voitti John Catlin, joka päihitti lopulta Martin Kaymerin lyönnillä. Molemmat ovat mukana kisassa tänäkin vuonna.

Korhonen starttaa kilpailuun torstaina klo 14.20 Suomen aikaa. Peliseuranaan hänellä ovat Skotlannin Grant Forrest ja Belgian Thomas Pieters. Kolmikosta korkeimmalla European Tourin rankingissa on Forrest, jonka sijoitus on 35:s. Korhonen on 50:ntenä ja Pieters 61:ntenä.

Korhosen tapaan iltapäivän lähtövuorossa on Tapio Pulkkanen. Hänen lähtöaikansa on klo 14.10. Toiseksi parhaana suomalaisena European Tourin rankingissa oleva Pulkkanen (53.) pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Italian Andrea Pavanin ja Etelä-Afrikan Justin Waltersin kanssa.

Ensimmäisenä suomalaisena matkaan lähtee Sami Välimäki, joka oli vuosi sitten kisassa kymmenes. Välimäki pelaa kahden eteläafrikkalaisen pelurin kanssa. Daniel Van Tonder (69.) on kolmikosta rankingissa korkeimmalla. Wilco Nienaber puolestaan nappasi viime viikolla Espanjan avoimissa kauden parhaan sijoituksensa European Tourilla oltuaan Madridissa jaettu 6:s.

Kalle Samooja starttaa kisaan klo 11. Maailmanlistan 159:s saa kavereikseen Espanjan Pep Anglesin ja Tanskan Lucas Bjerregaardin.

Kilpailu on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta. Tässä ovat kilpailun lähetysajat:

• Torstai klo 15–20.30
  • Perjantai klo 15–20.30
  • Lauantai klo 14–19.30
  • Sunnuntai klo 14.30–19.30

Kilpailun vetonaulana on viime viikon tapaan Jon Rahn, maailmanlistan ykkönen. Kisaan osallistuvista toiseksi korkeimmalla maailmanlistalla eli 28:ntena on Matthew Fitzpatrick.

Muita mielenkiintoisia Valderraman valloittajia tällä viikolla ovat vasuri Robert MacIntyre, Ryder Cup -pelaaja Bernd Wiesberger, ikänestori Richard Bland ja Rafa Cabrera Bello, joka viime viikolla onnistui pitkän tauon jälkeen ottamaan voiton European Tourilla.