Hyppää sisältöön

Tästä syystä Phil ei pärjää US Openissa

Phil Mickelsonin pitää osua draiverilla väylään

US Open on ainoa major-voitto, joka Phil Mickelsonilta uupuu. Lefty tuskin voittaa kisaa tänäkään vuonna, vaikka sijoittukin viime viikolla toiseksi PGA Tourilla.

Phil Mickelsonin saavutuslista on pitkä. Sieltä löytyy muun muassa kolme Masters-mestaruutta sekä yksi British Openin ja PGA Championshipin voitto. US Openin voitto pitkältä uralta kuitenkin vielä puuttuu, eikä sitä tule tänäkään vuonna. Syy on yksinkertainen: vasurin vaikeuksista osua avauksillaan väyliin.

Kauden toisen major-turnauksen alla Mickelson kuvaili kisakenttä Oakmontia yhdeksi vaikeimmista. Se rankaisee etenkin silloin, jos avaukset osuvat jonnekin muualle kuin väyliin. Siksi tiiltä tarvitaan tarkkuutta. Sen lisäksi avausten pitää olla myös riittävän pitkiä, sillä kenttä (par 70) pelataan yli 6 600-metrisenä.

Karheikosta vaikea jatkaa peliä

Edellinen visiitti US Openissa Oakmontissa päättyi cut-rajan väärälle puolelle.

Edellinen visiitti US Openissa Oakmontissa päättyi cut-rajan väärälle puolelle.

Getty Images

Tänä vuonna Mickelson on osunut avauksillaan väyliin vain reilun 50 % todennäköisyydellä. Mikäli hän ei saa avauksiaan oiottua ennen torstaita, hän tulee olemaan ongelmissa. Pallot nimittäin katoavat helposti Oakmontin karheikkoihin. Jos pallo löytyy, pitkästä ja paksusta nurmesta tai polven korkeuteen yltävästä natasta seuraavaa lyöntiä suunnitelman mukaisesti viheriölle.

Kun US Open pelattiin viimeksi Oakmontissa, Mickelson putosi cutista kierrostuloksilla 74-77 eli yksitoista lyöntiä yli parin.

Onnistuminen alla

Viime viikonloppuna Mickelson sijoittui toiseksi St. Jude Classic -kisassa, joka oli hänelle kenraaliharjoitus US Openiin. Se onnistui hyvin, sillä Mickelson sijoittui kisassa toiseksi. Se oli hänelle kauden toinen kakkossija. Ennen kisaa hän piipahti Pennsylvanian puolella pelaamassa Oakmontissa pari kierrosta.

”Yleensä niillä kentillä, jotka haastavat pelaajan Oakmontin tapaan tiiltä viheriölle, viheriöt ovat hieman anteeksiantavampia. Näin ei todellakaan ole asian laita Oakmontissa. Ne ovat kumpuilevia, nopeita ja vaikeita viheriöitä putata. Uskon todella vahvasti, että se on vaikein kenttä, jolla olemme pelanneet”, Mickelson kertoi haastattelussa.

Mickelsonin major-voitot

Masters Tournament 2004, 2006, 2010

British Open 2013

PGA Championship 2005

Parhaat sijoitukset US Openissa

Kakkosena vuosina 1999, 2002, 2004, 2006, 2009 ja 2013


US Open selostetaan suomeksi Viasat Golf -kanavalla. Mikäli sinulla ei vielä näy golf kotona, voit käydä tilaamassa sen täältä. Kaupan päälle saat GoGolf-lehden vuosikerran.


 

Etsi luettavaa