Hyppää sisältöön

Tässä tilanteessa monella kirpoaa hikikarpaloita otsalle – Näillä ohjeilla selviät lyönnistä kovalta maalta

Tällä viikolla huippuvalmentaja Timo Karvinen perehdyttää korkeaan lyöntiin kovalta alustalta.

Pallon ollessa paljaalla maalla menee useilla sormi suuhun ja lyönnistä tulee arka. Griinin ympäristössä varmin lyönti on matalakaarinen chippi, mutta usein edessä on este ylitettävänä, jolloin lentoradan tulee olla korkea ja pallon pysähtyä nopeasti.

Mitä pitäisi oikein tehdä? 

Pelaa lavan kärjellä vartalon painopisteen alta

Kun pallo makaa kovalla alustalla, on osuma pallon alareunaan haasteellinen. Siksi tällöin kannattaa pelata lyönti lob wedgen kärjellä, jolloin mailan pohja on kapeampi ja vaikuttava bounce pienenee.

Aseta kärki pallon alle asentoon, jossa näet kärjen mahtuvan pallon alle. Alkuasennossa pallon paikka painopisteen alla vakioi oikean osumakohdan.

Lyö rohkeasti

Hyvä alkuasento luo perustan rohkealle lyönnille. Lyö pitkällä svingillä osuen maahan pallon alla. Pallo nousee korkealle ja laskeutuu pehmeästi griiniin.

Kovalta alustalta on kuitenkin hyvä varautua reilun metrin rullaukseen laskeutumisen jälkeen riippuen griinin kovuudesta ja nopeudesta.

Lapa auki läpi lyönnin

Alkuasennossa avattu lapa pysyy avoimena svingin suuntaan nähden läpi koko lyönnin. Tämä edesauttaa bouncen käyttöä osuma-alueella, jolloin mailan ja maan välinen reaktio tulee hallittavaksi.

Saatossa auki pysyvä lapa lisää spinniä ja nostaa lentokaaren korkeaksi.

Muista

  1. Rohkea lyönti: backsvingi
  2. Saatto lapa auki
  3. Pallo spinnaa

Etsi luettavaa