Hyppää sisältöön

Tässä on Suomen sympaattisin golfkenttä

Aiemmin tätä kentän uloketta kutsuttiin bussipysäkiksi. Täksi kaudeksi bussia vartova Kyösti Ollikainen sai siihen ihka oikean kyltin.

Väntti Golf sijaitsee Mäntyharjulla Kyösti Ollikaisen vanhalla kotitilalla. Kenttä on siitä erikoinen, että siellä mikään ei maksa mitään.

Golf vei mäntyharjulaisen Kyösti Ollikaisen mennessään kahdeksan vuotta sitten. Pian sen jälkeen hän laittoi hyvän kiertämään ja rakensi kotitilalleen peltokentän. Nykyään Väntissä on jo yhdeksän viheriötä ja 18 tiipaikkaa – ja pelaajien määrä kasvaa vuosi vuodelta. Kierroksia Väntti Golfissa pelataan joitain tuhansia vuodessa.

Kierrostulokset roikkuvat paremmuusjärjestyksessä uuden klubin seinällä.

Mäntyharju on suosittu mökkikunta, ja myös kesäasukkaat ovat löytäneet Väntin väylät. Suurin osa pelaajista on kuitenkin paikallisia. Moni vänttiläisistä tuskin olisi koskaan tullut aloittaneeksi golfia ilman Kyösti Ollikaisen kenttää. Moni heistä on jo suorittanut green cardin ja liittynyt golfseuraan.

”Tuntuu hyvälle, miten suurella innolla täällä kävijät ovat löytäneet golfista harrastuksen itselleen. Täällä opetellaan laji, ja sitten ollaan valmiita oikeille kentille”, Ollikainen sanoo.

Kenttä sijaitsee lähellä Mikkeliä

Vesieste Väntintyyliin: laituri, pelastusrengas ja joutsenet kertovat, että tästä pitää dropata.

Väntti Golf sijaitsee Väntin kylässä, Mäntyharjulla, noin 35 kilometriä Mikkelin eteläpuolella.  Kenttää pyöritetään pitkälti talkoovoimin, ja kentänhoitokoneet ja muu tarpeisto, kuten liput ja lyöntimatot, ovat kierrätystavaraa muilta golfkentiltä.

Golfkenttä oli halpa rakentaa, sillä kumpuilevat harjupellot loivat hyvän pohjan väylille, eikä maansiirtotöitä juuri tarvinnut tehdä. 

Mailoja löytyy lainaksi vaikka millä mitalla.

Osan töistä hän laskee entisen maatilan maisemanhoidoksi, jota olisi pitänyt tehdä joka tapauksessa.

”Kyläläisiltä on tullut positiivista palautetta näkymästä”, Ollikainen sanoo.

Golfissa parasta ystävät ja yhdessäolo

Kyösti Ollikaisen vapaa-aika kuluu golfkentällä. Oman kentän lisäksi hän kiertää avoimia kilpailuja ympäri Suomen. Talvisin hän matkustaa useita kertoja ulkomaille golfia pelaamaan.

Väntti Golfin vanha klubitalo on myynnissä.

Ollikaisen mielestä parasta golfissa ovat ystävät ja yhdessäolo. Väntti Golfissa yhteisöllisyyttä luovat yhteiset kisamatkat lähialueen kentille ja oma kilpailutoiminta. Suosittuja ovat erityisesti pariscramblet. Syksyisin päivää pidennetään ottamalla pimeän tullen käyttöön valopallot. 

Väntti Golfin hinnasto saa GoGolfin parhaatkin diilit kalpenemaan.

”Aina kaiken ei tarvitse maksaa”

Nykyään Väntti Golfissa on myös klubitalo ja katettu terassi, josta avautuu näkymä kentälle. Kahvia on tarjolla ja usein myös pullaa, joita Ollikainen ja pelaajat tuovat mukanaan.  Ne eivät maksa mitään, kuten klubin seinällä oleva hinnasto kertoo. Kaikki muukin on Väntti Golfissa ilmaista.

Aloittelijalle annetaan käteen lainavälineet, ja golfautoakin voi kuka tahansa lainata esimerkiksi terveydellisistä syistä, tai jos vain sattuu väsyttämään.

”Aina kaiken ei tarvitse maksaa”, Ollikainen sanoo.

Kakkosreiän tiin vieressä seisoo joulukuusi.

Kuka?

  • Nimi: Kyösti Ollikainen
  • Syntynyt: 1952
  • Asuu: Mäntyharjulla
  • Ammatti: Yrittäjä

Etsi luettavaa