Hyppää sisältöön

Tässä ovat Suomen halvimmat (ja kalliimmat) seurajäsenyydet

Himos-Patalahti Golfin jäsenmaksu kuuluu Suomen halvimpiin.

Katso listasta, missä sijaitsevat Suomen halvimmat ja kalleimmat golfseurat. Pelkkä jäsenyyden hinta ei aina kerro koko totuutta, sillä osa golfseuroista tarjoaa myös jäsenilleen rahanarvoisia etuja.

Vertailimme suomalaisten golfseurojen jäsenmaksujen suuruutta. Kaikkiaan vertailussa oli mukana 119 suomalaista golfseuraa.

Listojen kärjestä löytyi tuttuja seuroja. Halvin jäsenmaksu löytyy tänäkin vuonna Oulunjokilaakson Golfista: 58 euroa. Myös Himos Golfiin pääsee jäseneksi alle 60 eurolla.

Jotkut ns. etäjäsenseurat eivät ole lähteneet kilpailemaan hinnalla, mutta tarjoavat kuitenkin paljon erilaisia etuja jäsenistölleen. Esimerkiksi Hattula Golfin jäsenmaksuun sisältyvät esimerkiksi GoGolfin jäsenyys ja Linna Golfin green fee, kunhan liittyy seuran jäseneksi huhtikuun loppuun mennessä.

Talin ysi kuuluu kentän tunnetuimpiin reikiin.

Talin kenttä sijaitsee Helsingissä, Pitäjänmäellä.

Lassi Pekka Tilander

Kallein jäsenmaksu on puolestaan Helsingin Golfklubilla, joka on yhdistyspohjainen kenttä. Yhdistyspohjaisilla kentillä pelimaksu on vastaavasti usein edullisempi kuin osakekenttien vastike tai vuokrapelioikeus.

Junioreille pelaaminen on monilla kentillä edullista. Esimerkiksi alle 10-vuotias pelaa mikkeliläisellä Annilan kentällä (Golf-Porrassalmi) vain 75 eurolla koko kauden. Hintaan sisältyy 25 euron jäsenmaksu ja 50 euron kausikortti. Hinta nousee asteittain, kun ikää karttuu. 

Mahdollista liittymismaksua ei ole laskettu vertailuun mukaan. Useimmat seurat eivät viime vuoden tapaan laskuta sitä tänä vuonna ollenkaan. Muutamalla seuralla liittymismaksu on kuitenkin jopa monta kertaa kalliimpi kuin itse jäsenyys, kalleimpana esimerkkinä Helsingin Golfklubi, johon liittyminen maksaa: 5 100 €.

Viisi halvinta jäsenyyttä

1. Oulujokilaakson Golf 58 € (jäsenetuna GoGolfin jäsenyys)

2. Himos Golf 59 € (Jäsenetuna GoGolfin jäsenyys)

3. Anola Golf 60 €

4. Vierumäki Golf 62 € (Jäsenetuna GoGolfin jäsenyys)

5. Tiirin Golf 65 €, Revontuli Golf 65 € (Jäsenetuna GoGolfin jäsenyys)

Parhaat jäsenedut

Yhdeksikkö on syystäkin Linna Golfin kuvatuin reikä.

Yhdeksikkö on syystäkin Linna Golfin kuvatuin reikä.

Anna Lehtomaa

Hattula Golf (89 €)

Jäsenyys sisältää: Linna Golfin green feen, jäsenetuhinnat Hattula Golfissa, kaksi pelaa yhden hinnalla Paltamo Golfissa, Kaakon Golfissa ja Kuusamo Golfissa, edullisia green fee -lippuja useille kentille, alennuksia golfmatkoista, Megarange-etu ja GoGolf jäsenyys. Lisäksi Hattulan jäsenten kesken arvotaan yksi GoGolfin Big Bang -matka (31.3.2017 mennessä jäsenmaksun maksaneille).

Linna Golf (129 €)

Avainjäsenyydellä Linna Golf avautuu kotikenttänäsi. Linna Golf on arvostettu Suomen parhaaksi kentäksi ja Manner-Euroopan 100 parhaan kentän joukkoon.

Linna Golfin avainjäsenyys avaa:

– Portin laajaan etumaailmaan, se sisältää Linna Golf Ry:n Golfjäsenyyden, GoGolf jäsenyyden, vakuutuksen, tasoituksen ylläpidon sekä Golflehden ja kenttäoppaan.

– Pääsyn Linna Golfiin – aina parhaalla hinnalla. Avainjäsenet pelaavat Linna Golfissa aina edullisimman tarjouksen mukaan

– Oven jäsenten Verkkokauppaan, josta voi ostaa Linna Golfin, Vanajanlinnan ja muiden yhteistyökumppaneidemme tuotteita jäsenhintaan.

– Väylän Euroopan huippukentille, jäsentarjouksia muille European Tour Properties-ketjun huippukentille.

– Etuoikeuden huikeisiin jäsentapahtumiin, avainjäsenillä on etuoikeus osallistua Linna Golfin jäsentapahtumiin.

Osakas- ja pelioikeutetuille jäsenille sisältyy lisäksi harjoituspallot koko kaudelle, ryhmäopetusta kerran viikossa ja Vanajanlinnan kuntosalin käyttö.

Holiday Club Saimaa (68 €)

Kausipelioikeus, nimetty, yksityinen 498 € / kausi (norm. 590), alennuksia green feen hinnoista, kylpyläkäynneistä ja golfauton käytöstä. Harrastelippupaketin, joka sisältää keilalipun/1h (arvo 34 €), lipun kylpylään ja Saunamaailmaan (arvo 27 €)

Viisi kalleinta jäsenyyttä

Viisi kalleinta seuraa ovat yhdistyspohjaisia kenttiä. Kallis jäsenmaksu ei tarkoita aina parhaita jäsenetuja. Kalleimpien jäsenyyksien tarjoavat seurat eivät mainosta sivuillaan erityisen hyviä jäsenetuja. Toisaalta pelikausimaksu näillä kentillä ovat usein vastaavasti edullisempia kuin osakepohjaisen kentän hoitovastike tai vuokrapelioikeus.

1. Helsingin Golfklubi 400 €

2. Tammer-Golf 305 €

3. Nokia River Golf 280 € (Jäsenetuna GoGolf-jäsenyys)

4. Kokkolan Golf 240 €

5. Jyväs Golf 175 €

Kymmenen halvinta junnujäsenyyttä

Golfin pelaamisen ei voi sanoa olevan kallista junioreille – ainakaan näissä kymmenessä seurassa jäsenmaksu ei kurita kukkaroa kovinkaan pahasti.

1. Iitti Golf 15 €

2. Kemin Golf, Lampila Golf, Raahentienoon Golf ja Salo Golf 20 €

3. Alastaro Golf, Golf-Porrassalmi, Kalajoki Golf, Katinkulta Golf ja Oulujokilaakson golf 25 €

Viisi kalleinta junnujäsenyyttä

1. Helsingin Golfklubi 145 €

2. Espoon Golfseura 140 €

3. Nokia River Golf 120 € (Jäsenetuna GoGolf-jäsenyys)

4. Tammer-Golf 115 €

5. Nevas Golf 99 €

Halvimmat seurat opiskelijoille

Harvalla seuralla on enää erikoishintoja opiskelijoille. Löysimme 119 seuran joukosta vain 15 seuraa joilla on vaihtoehtona opiskelijajäsenyys. Näistä Hattula Golf, Paltamo Golf, Peuramaa Golf ja Tahko Golf tarjoavat jäsenilleen myös GoGolf-jäsenyyden.

1. Paltamo Golf, Tahko Golf, Eerikkala Golf 50 €

2. Laukaan Peurunkagolf 60 €

3. Peuramaa Golf 63 €

Hintatiedot keräsi Jonna Vaarmala seurojen kotisivuilta.

Etsi luettavaa