Hyppää sisältöön

Tänään seuraamme Mikko Korhosen kierrosta livenä – Joel Virtanen on GoGolfin silmät ja korvat Royal Portrushissa

Joel Virtanen raportoi tänään GoGolfin lukijoille Mikko Korhosen kierroksen edesottamuksista.

Joel Virtanen on ensimmäistä kertaa major-kilpailussa ja pääsee heti raportoimaan GoGolfin lukijoille Mikko Korhosen kierrosta lyönti lyönniltä.

Mikko Korhonen valmistautuu parhaillaan The Open Championshipin kolmannelle kierrokselle Royal Portrushissa. Se käynnistyy klo 14.20 Suomen aikaa. Televisiokuviin Mikko ei ole viikonloppuna päässyt, mutta GoGolf seuraa tänään tiiviisti Korhosen kierrosta verkkosivuillaan. Silmämme ja korvamme Pohjois-Irlannissa on Joel Virtanen.

Virtanen työskentelee Ringside Golfissa prona. Hän matkusti paikalle torstaina ja oli perjantaina ensimmäistä kertaa elämänsä aika seuraamassa major-kilpailua.

Hän kehuu kilpailun tunnelmaa. Etenkin omia kannustetaan estoitta, sillä ensimmäisen kerran sitten 1950-luvun The Open pelataan Pohjois-Irlannissa.

Graeme McDowellin perään lähti äsken muutama tuhat ihmistä, kun hän lähti pelaamaan. Katsomo oli täynnä reilua tuntia ennen hänen starttia ja melkein kaikki heistä lähti seuraamaan hänen peliään kentälle”, Virtanen kertoo.

Virtanen on majoittunut Belfastiin, jonne kulkee reilussa puolessatoista tunnissa junalla. Lähempänä kisapaikkaa oli mahdoton majoitusta, sillä kaikki oli myyty loppuun hyvissä ajoin.

Eilen Virtanen seurasi takaysin Korhosen peliä yhdessä Timo Rauhalan kanssa. Kymmenen reiän jälkeen Korhonen oli kierrosta neljä alle parin ja parhaimmillaan kävi 20 sakissa, mutta bogit rei’ille 11 ja 14 pudottivat hänet 32:nneksi.

”Tulos oli kovan taistelun takana. Esimerkiksi 16:lla oli tärkeä putti, kun hän laittoi 2,5–3-metrisen sisään. Viimeisellä hänellä oli hyvä birdie-paikka. Korhonen löi hienon spoonin keskelle väylää ja siitä lyhyellä raudalla lipulle. Putti melko läheltä reikää ei kuitenkaan uponnut.”

Yksi tärkeä onnistuminen oli 11. reiän bogi, sillä puskaan menneen avauksen jälkeen aineksia oli pahempaan.

”Hän joutui ottamaan pelaamattoman paikan rangaistuksen. Siitä olisi helposti voinut tulla tupla tai tripla”, hän sanoo.

Korhonen pelasi eilen iltapäivällä vaikeimmissa olosuhteissa kuin aamupäivän pelaajat. Virtasen mukaan tuuli oli selvästi kovempi kuin aamulla ja sadekin vaikeutti peliä. 

Tänään Royal Portrushissa on ollut aurinkoinen sää, eikä kentällä juuri tuule. Virtasen mukaan se saattaa olla kuitenkin olla hieman yltymässä.

Kenttää hän luonnehtii erinomaiseksi, eikä ihmettele yhtään, että sitä pidetään yhtenä maailman parhaista. Televisiokuvat eivät hänen mielestään kerro koko totuutta Royal Portrushista.

”Avaukset pitää olla kehissä, nopeasti väylien jälkeen tulee sellaista puskaa, että niistä on vaikea päästä pois. Väylät ovat hienoja ja korkeuseroja on paljon. Griinien lähellä on paljon rinteitä. Aina kun on mahdollisuus, pelaajat näyttävät ottavan putterin käyttöön”, hän kuvailee.

”Seurasin koko takaysin Rauhalan kanssa Korhosen peliä. Takaysi oli kovaa taistelua. Tulos oli kovan taistelun takana. 16:lla oli tärkeä putti, kun hän laittoi 2,5–3-metrisen sisään. Vikalla oli puolestaan hyvä birdie-paikka. Hän löi hienon spoonin keskelle väylää, ja siitä lyhyellä raudalla lipulle.”

Varsinaisen kilpailun lisäksi Virtanen on ollut katsomassa pelaajien valmistautumista harjoittelualueilla.

”Rangella rytmi ja tempo lyönnissä on rauhallinen, selvästi iisimpi kun kentällä. Siinä haetaan hyvää rytmiä tekemiseen. Lähipelialueella pelaajat lyövät useita lyöntejä eri paikoista. Joillakin on lähipelivalmentajat mukana, jotka heittelevät palloja eri paikkoihin. Jäätävällä tatsilla he vetävät lähipelialueilla”, Virtanen luonnehtii.

Virtanen vietti eilen kisapaikalla 13 tuntia, joten Korhosen lisäksi hän ehti seurata myös muiden pelaajien edesottamuksia.

”Eilen näin Tigerin ekaa kertaa. Lisäksi seurasin Justin Rosea, Tony Finauta ja Lucas Bjerregaardia. Roryä seurasin pari väylää alussa”,Virtanen sanoi ja lähti valmistautumaan tämän päivän urakkaan eli Mikko Korhosen pelin raportoimiseen.

Live-seuranta alkaa GoGolf.fissä heti, kun Korhonen starttaa kierrokselleen eli klo 14.40 Suomen aikaan.

Tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa