Hyppää sisältöön

Tämä yksinkertainen testi paljastaa, tarvitseeko svingiäsi muuttaa

Ideaalitilanne on

Oletko tyytymätön alkukauden golflyönteihisi? Syy voi olla siinä, että mailasi tulee väärää reittiä pitkin pallolle. Tämän asian voi testata kotikonstein.

On monia syitä ryhtyä muuttamaan golfsvingiä. Yksi yleisimmistä syistä on se, että maila ei kulje ideaalia reittiä pallolle. Tämän asian voi helposti tarkistaa itsekin kotikonstein, mutta svingin korjaamiseksi tarvitset todennäköisesti golfammattilaisen apua.

Testiä varten tarvitset vain älypuhelimen ja siihen ladattavan golfapplikaation.

V1 Golf App on suosittu svingisovellus.

V1 Golf App on suosittu svingisovellus.
V1 Sports

Kun olet ladannut applikaation puhelimeesi, aseta kamera jalustalle tai pyydä kaveriasi kuvaamaan svingisi ns. down the line -kuvakulmasta eli takaa kohteen linjasta, kuten tämän jutun kuvissa.

On tärkeää, että sinua kuvataan suoraan takaa ja aina samasta kohtaa, jolloin eri aikaan otettuja svingejä on helpompi verrata keskenään. Hyvä tapa on esimerkiksi asettaa maila käsien alle kohteen suuntaisesti ja kuvata pelaajaa tästä linjasta, käsien korkeudelta.

Kun kamera on oikeassa kohtaa, kuvaa svingi ja aloita ”analysointi”.

Svingisovelluksissa on mahdollista erilaisten linjojen ja kuvioiden piirtäminen videon päälle. Tästä testiä varten sinun tarvitsee piirtää kaksi viivaa.

Piirrä ensimmäinen viiva pallon ja mailan varren suuntaisesti ylöspäin riittävän korkealle. Sen jälkeen piirrä toinen hieman pystympi viiva pallon ja olkapään suuntaisesti (ks. kuva alla). Huomaat, että nämä kaksi viivaa muodostavat ”v-kirjaimen” muotoisen kuvion, jonka sisällä käsien ja mailan pitäisi kulkea taakseviennin ja etenkin downswingin ajan.

Getty Images

Mikäli maila karkaa svingin aikana v-kirjaimen yläpuolelle tai putoaa sen alapuolelle, joudut todennäköisesti kompensoimaan lyöntiäsi enemmän kuin tarpeeksi saadaksesi hyvän lyönnin aikaiseksi. Tällaisen liikkeen saaminen toistettavaksi on kuitenkin vaikeaa, samoin erilaisten lyöntien työstäminen.

Siksi onkin järkevää, että hakeudut osaavan PGA-ammattilaisen pakeille, joka osaa kertoa sinulle, mitä sinun kannattaa tehdä, jotta saat mailan kulkemaan oikeaa reittiä pitkin pallolle.

Etsi luettavaa