Hyppää sisältöön

Tämä on Viktor Hovlandin pelin akilleen kantapää: ”Se ei ole PGA Tour -tasoa”

Viktor Hovland - norjalaisen golfin tuleva supertähti?

Viktor Hovland tunnetaan valloittavasta hymystä. Useimmiten se hyytyy, kun viheriön ympärillä.

Viktor Hovland on loistavaa pallonlyöjä eikä puttaamisessa ole moittimista. Yksi osa-alue Hovlandin pelissä tökkii – ja sen nuori norjalainen tietää itsekin.

”Olen huono chippaamaan”, hän myönsi viime viikolla.

Hovlandin lausunto johtui kenties kahdesta näistä epäonnistuneesta chipistä, jotka johtivat triplabogeyyn Puerto Rico Openin päätöskierroksen 11. reiällä. Triplasta huolimatta Hovland lopulta nappasi voiton.

Toinen chippi ei ollut paljon ensimmäistä parempi:

Mistä nämä epäonnistumiset sitten johtuivat? Golf Digestin haastattelemalla golfvalmentaja Kevin Weeksillä on kysymykseen simppeli vastaus: Hovlandin lyöntivalikoima lähipelissä ei ole PGA Tourin tasoa.

Weeksin mukaan on selvää, että Hovland on loistava pallonlyöjä, mutta…

”Hänen  pitää laajentaa repertoaariaan lähipelissä. Hän käyttää samaa tekniikkaa jokaisessa lyönnissä ja kun sinulla on liian yksiulotteinen lähipeli tourilla, se ei yksinkertaisesti riitä”, Weeks näkee.

Hovland duffasi molemmat epäonnistuneet lyönnit. Weeks näkee, että tämä johtuu siitä, että lähestyessään palloa, hänen ylävartalonsa liikkuu taaksepäin, jolloin lavan etureuna kohoaa.

Tuolloin ongelmia seuraa etenkin silloin, kun pallo makaa kovalla alustalla. Sen sijaan silloin, kun pallo makaa ruohon pallo ilmavasti, ongelmia ei tule. Sama tekniikka toimii mainiosti sellaisessa liessa, kuten tästä näemme.

Vaikka Hovlandin pelissä on heikko kohta, Weeks ei ole huolissaan norjalaisen tulevaisuudesta.

”Hänen täytyy tehdä lujaa töitä ja lisätä muutamia lyöntejä lähipelivalikoimaansa. Tämä hän heikkous, jonka hän voi korjata helposti. Se on osa kasvamista tourilla”, hän näkee.

Lähde: Golf Digest

Etsi luettavaa