Hyppää sisältöön

Tältä Vantaan Golfpuistossa näyttää nyt

Vantaan Golfpuiston aloitettiin eteläpäädystä. Etualalla neljännen reiän viheriö.

Vantaan Golfpuiston rakentaminen etenee kovaa vauhtia. Tavoitteena on saada ensimmäiset yhdeksän reikää valmiiksi tämän syksyn aikana. Haastattelimme toimitusjohtaja Ville Nurmea.

Vantaan Golfpuiston rakennustyöpuiston keskiviikkona pidetty avoimien ovien päivä houkutteli paikalle noin sata uteliasta golfaria. Samalla heille tuli mahdollisuus nähdä, missä vaiheessa uuden golfkentän rakennustöissä edetään.

Valkopaitaiset Jari Koski ja Ville Nurmi esittelivät Vantaan Golfpuisto -hanketta keskiviikkona.

Valkopaitaiset Jari Koski ja Ville Nurmi esittelivät Vantaan Golfpuisto -hanketta keskiviikkona.

Jussi Miettinen

Rakentajien tavoitteena on, että ensimmäisten yhdeksän reiän rakentaminen kylvöineen on valmiina noin kuukauden päästä. Sen jälkeen jäädään odottamaan nurmen nousemista.

Kentänrakentajat tekevät työmaalla pitkää päivää. Kuuden aikaan miehiä oli töissä paljon. Esimerkiksi yksi kolmen hengen ryhmä ruiskukylvi karheikkoja takaysin loppupuolella. Pisimmällä on kentän eteläpääty, jonka viheriöt kylvettiin jo viime syksynä.

Vantaan Golfpuiston toimitusjohtaja Ville Nurmi uskoo, että aikataulussa pysytään. Se edellyttää kuitenkin sitä, että säät pysyvät suosiollisena kentän rakentamiselle. Tällöin ensimmäiset lyönnit voitaisiin iskeä jo tulevana syksynä. Suurelle yleisölle kenttä avataan kuitenkin vasta kaudella 2017.

Griineihin ja tiipaikkoihin satsattu, muusta pikkaisen tingitty

Vantaan Golfpuiston etuysille tulee olemaan luonteenomaista eteläpäädyn lampi ja siitä pohjoiseen jatkuvat puro, joka jakaa etuysin kahtia. Etuysin neljä ensimmäistä reikää kulkevat kentän länsi- ja neljä viimeistä itäpuolella. Viides reikä, ylhäältä alaspäin lyötävä par 3 -reikä, avataan esteen yli. 

Etusyin alku- ja loppupään rei'illä ei vielä viherrä. Kuukauden päästä tilanne alkaa näyttää jo paremmalta.

Etusyin alku- ja loppupään rei’illä ei vielä viherrä. Kuukauden päästä tilanne alkaa näyttää jo paremmalta.

Jussi Miettinen

Pääosassa VaGossa tulevat olemaan suuret ja voimakkaasti muotoillut viheriöt. Osa yleisöstä piti viheriöitä normaalia pienempänä, mutta Nurmi kertoi niiden olevan suuremmat kuin Oakmontissa, jossa tällä hetkellä pelataan US Openia. Vantaan viheriöistä tulee keskimäärin 750 neliötä suuret.

Myös tiiauspaikat ovat suuret, minkä ansiosta ne kestävät kovaakin käyttöä.

Vantaalla säästetty on väylien muotoilusta ja bunkkerien määrästä ainakin etuysin osalta. Näin rakennusbudjetti on saatu pysymään 2,5 miljoonassa eurossa.

Vantaan Golfpuisto toimii avauduttaan pay and play -kenttänä. Green fee -maksujen hinnoittelussa Vantaalla aiotaan seurata tarkasti markkinoita. Hinnoittelua ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta Nurmi arvioi, että green feen hinta tulee liikkumaan 30 – 70 euron välissä riippuen päivästä, kellonajasta ja säästä.

Aita suojaa hiljattain kylvettyä viheriötä peuroilta, joita liikkuu kentän alueella paljon.

Aita suojaa hiljattain kylvettyä viheriötä peuroilta, joita liikkuu kentän alueella paljon.

Jussi Miettinen

Etsi luettavaa