Hyppää sisältöön

Tältä näyttää golfkilpailujen tilanne nyt – pandemia pahenee Yhdysvalloissa

The Players Championship peruttiin yhden kierroksen jälkeen koronaviruksen takia.

Koronaepidemian keskus on siirtynyt Yhdysvaltoihin. Mikä vaikutus sillä on tämän kauden major-turnauksiin?

Kilpailun peruuntumiset ja siirtymiset jatkuvat European Tourilla koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Kun kiertueen kalenteria katsoo nyt, seuraava kisa kiertueen ohjelmassa näyttäisi olevan Rolex Seriesiin kuuluva Irish Open.

Sen edeltä on siirretty myöhäisempään ajankohtaan esimerkiksi Made in Denmark (21.–24.5). Toukokuun 9.–10. päivä ohjelmassa ollut GolfSixes on peruttu kokonaan. Kisa piti pelata Oitavus Dunes -kentällä Portugalin Cascaisissa.

PGA Tourilla pelattaisiin kiertueen aikataulun mukaan seuraavaksi toukokuun lopulla, sillä 21.–24.5. käytävää Charles Schwab Challengeä ei ole vielä siirretty tai peruttu.

Vaikuttaa kuitenkin hyvin epätodennäköiseltä, että vielä toukokuussa päästäisiin järjestämään suuria tapahtumia. Esimerkiksi heinä-elokuun Tokion olympialaiset on siirretty vuoteen 2021.

Myös huhtikuun Masters Tournament ja toukokuun PGA Championship on siirretty myöhäisempään ajankohtaan. Sen sijaan US Openia ja The Open Championshipia ei ole vielä siirretty, vaikka spekulaatioit niidenkin siirtämisestä käyvät kuumana.

Mikäli kaikki major-turnaukset siirretään, ensi syksystä tulee kilpagolfin näkökulmasta kiinnostavin koskaan, kun muutaman kuukauden sisään pitäisi käydä kaikki neljä major-turnausta.

Toistaiseksi kaikki on kuitenkin epävarmaa, sillä koronavirusepidemia ei näytä laantumisen merkkejä. Päinvastoin. Pandemian keskus on siirtymässä Yhdysvaltoihin, jossa pelataan neljästä major-turnauksesta kolme.

Yhdysvalloissa on sunnuntaihin mennessä todettu yli 120 000 varmennettua tartuntaa eli lähes 30 000 enemmän kuin Italiassa.

Ja tahti kiihtyy koko ajan.

PGA Tour on reagoinut asiaan lupaamalla pelaajille etumaksua tulevista FedEx Cupin palkintorahoista. Mikäli pelaaja ottaa vastaan ennakkomaksun, se vähennetään hänen tulevista ansioistaan tänä vuonna.

Maksimissaan etumaksu voi olla korkeintaan 100 000 dollaria.

Etsi luettavaa