Hyppää sisältöön

Tällä liikkeellä parannat rytmiä ja ajoitusta

Tiger Woodsin suunnanmuutos on hyvä esimerkki oikeasta liikkeestä.

Kiertuepelaajien svingin pehmeys ja ajoitus on ihailtavaa katseltavaa. Vaikka mailanpäässä voi olla vauhtia 120 mailia tunnissa, liike näyttää silti sulavalta eikä repivältä. Kaunis svingi ei ole pelkästä lahjakkuudesta kiinni, vaan sen taustalla vaikuttaa jämäkkä tekniikka.

Suunnanvaihdos vaikuttaa eniten svingin rytmiin ja ajoitukseen. Svingin kaikkien osien on pelattava yhteen, jotta maila liikkuisi oikein. Kun ne toimivat suorien ja pitkien lyöntien tuottaminen helpottuu, ja pelaaja pystyy hallitsemaan mailaa svingin aikana. 

Taakseviennin on tietysti hyvä olla oikeassa asennossa, mutta hyvää golfia on pelattu maailman pääkiertueilla monenlaisilla eri svingeillä. Svingin ajoituksen kannalta tärkeä tekijä on se, että svingin palikat ovat kohdallaan – erityisesti backsvingin huipulla ja suunnanvaihdoksessa. 

Lyöminen on helppoa, kun voima välittyy vartalosta käsiin ja mailaan. Liikkeeseen tulee hyvä rytmi silloin, kun kädet ja hartiat liikkuvat yhtenä ja samana pakettina. Tämän takia lukuisat tour-pelaajat harjoittelevat käsien ja vartalon yhteyttä taakseviennissä ja suunnanvaihdoksessa.

Tämän yhteyden kannalta tärkeää on se, että taakseviennissä maila, kädet ja hartiat päätyvät taakseviennin huipulle samaan aikaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kun hartioiden liike pysähtyy taakseviennissä tulee myös käsien ja mailan liikkeen pysähtyä. Silloin suunnanvaihdoksessa ylävartalon paketti pysyy jämäkkänä, ja alavartalosta alkava liike välittyy mailaan.

Kun backsvingissä asiat tehdään oikein, ylävartalon liike alkaa downsvingissä käsien, mailan ja hartioiden yhtenäisellä liikkeellä. Tämä harjoitus on yksi tourin standardeista ja varmasti kokeilemisen arvoinen.


Mainos: Lähde GoGolfin premium-reissulle Nordcenteriin pelaamaan kilpapelaaja Peter Erofejeffin kanssa. 69 euron hintaan kuuluvat green fee, 9 reikää ammattilaisen seurassa, kuljetus Tapiolasta, kierros, lounas sekä juoma kierroksen jälkeen. Lue lisää >>


 

Etsi luettavaa