Hyppää sisältöön

Synttärisankari jännittää Kiinan-kisaan pääsyä kotona – korkeintaan kaksi pelaajaa saa ohittaa Lindellin rankingissa

Oliver Lindellin tuloskortti oli lauantaina turhan kirjava tuloslistalla nousemiseksi

Mikäli Oliver Lindell säilyy 53 parhaan joukossa Challenge Tourin rankingissa, hän pääsee mukaan lokakuun puolivälissä pelattavaan suureen Kiinan-kisaan.

Oliver Lindellillä on sunnuntaina paljon pelissä Challenge Tourilla, vaikka hän ei ole parhaillaan pelattavassa Provencen avoimissa edes mukana.

Miksi? No siksi, että tänään 21-vuotissyntymäpäiviään viettävä Lindell pääsee lokakuussa pelattavaan Kiinan-kisaan mukaan vain siinä tapauksessa, jos hän pitää paikkansa kiertueen rankingissa 53. parhaan joukossa.

Ennen tämän viikon kilpailua Oliver on sijalla 51, joten korkeintaan kaksi pelaajaa saa korkeintaan mennä hänen ohitseen Provencen avoimissa.

Teoriassa kuitenkin vielä viidellätoista pelaajalla on vielä mahdollisuus nousta Oliverin ohi rahalistalla. Mutta kun käydään listaa pelaaja-pelaajalta läpi, on realistiset mahdollisuudet Lindellin ohittamiseen kahdeksalla pelaajalla.

Lindellin pahimmat uhkaajat

Kanadalainen Aaron Cockerill jakaa kilpailun johtoasemaa ennen päätöskierrosta. Lindellin onneksi Cockerillin pitäisi olla kuitenkin vähintään kolmas ja kilpailu on sangen tasainen.

Walesin David Boote uhkaa tosissaan Lindellin Kiinan-matkaa, sillä hän on kolmen kierroksen jälkeen kisassa kuudentena. Walesilaisen pitäisi pysyä seitsemän parhaan joukossa, jotta hän jättäisi rankingissa Lindellin taakseen. Booten asema on hyvä.

Ruotsin David Strurehedilla on sama tilanne kuin Bootella – hänenkin pitää sijoittui vähintään seitsemänneksi ohittaakseen Lindellin. Ruotsalainen jakaa tässä vaiheessa kuudetta sijaa, joten hän kuuluu Lindellin pahimpiin uhkaajiin.

Saksan Dominic Foos nousi eilen huippukierroksella uhkaamaan Oliverin Kiinan-paikkaa. Hän pelasi tänään tuloksen seitsemän alle parin ja nousi 12:nneksi. Huomenna Foosin pitäisi nousta vähintään viidenneksi.

Mahdollisuuksia ohittaa huippukierroksella

Myös ranskalaisilla Jérôme Lando Casanovalla ja Clément Berardolla on vielä hyvän päivän tullen mahdollisuus nousta Lindellin ohi. He ovat sijalla 19, mutta vähintään neljä lyöntiä perässä riittävän hyvää sijoitusta.

Matt Ford on rankingissa sijalla 52 ja 2 174 euroa Lindelliä perässä. Englantilaisen pitäisi sijoittua kisassa 20. parhaan joukkoon ohittaakseen Oliverin. Kolmen kierroksen jälkeen hän on neljä lyöntiä tuota sijoitusta perässä.

Garrick Porteous on rankingissa 53:ntenä. Englantilaisen pitäisi sijoittua huomenna 15 parhaan joukkoon noustakseen Oliverin ohi. Huomenna se vaatisi englantilaisella vahvaa nousua, sillä ennen päätöspäivää hän on Ranskassa sijalla 36 ja neljä lyöntiä Lindellin ohittamista vaativaa sijoitusta perässä.

Ei enää mahdollisuuksia

Espanjan Santiago Tarrio Ben jakaa Porteousin kanssa 36:ta sijaa, mutta hänen pitäisi sijoittua kahdeksan parhaan joukkoon ohittaakseen Oliverin, sillä ennen Ranskan-kisaa hän on porvoolaista 5 000 euroa perässä. Se taitaa olla jo liikkaa.

Myöskään Espanjan Pep Anglesia ja Ruotsin Jacob Glennemota Oliverin ei tarvitse nää pelätä, sillä molemmat ovat sijalla 43, kun Lindellin ohittamiseksi tarvittaisiin kuudes sija.

Espjnjan Borja Virtokin on ulkona, koska hän on yhdeksän lyöntiä perässä kuudennesta sijasta. 

Ranskalaiset Julian Quesne on ulkona ja Gregory Bourdy tarvitsisi huippukierroksen noustakseen sijalta 43 viiden parhaan joukkoon.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa