Hyppää sisältöön

Syöpä ei lannista John Dalya – taisteli Champions Tourin kisan voitosta sijoittuen 12:ksi

John Daly on kaivanut sisältään leijonan

Pahanlaatuisesta virtsarakon syövästään viikolla informoinut golfin pahapoika nousi jo päätöskierroksen viidennen reiän jälkeen lyönnin päähän lopullisesta voittajasta Miguel Angel Jimenezista

54-vuotiaasta kaksinkertaisesta major-voittajasta ei ole pitkään aikaan kirjoitettu isoja otsikoita positiivisten asioiden kautta. Henkilökohtaiset ongelmat kentän ulkopuolella ovat useimmiten otsikoissa.

Edellisviikolla John Daly informoi Golf Channelin TV-ohjelman intron kautta virtsarakon syövästään. Ensimmäinen leikkaus ja kahdeksan päivän mittainen, kivulias jakso kemoterapiaa on takana. Edessä oletettavasti pitkä taistelu syöpää vastaan, joka uusiutuu yli 80 prosentin todennäköisyydellä.

Daly oli kuitenkin vauhdissa viikonlopun Champios Tourin kisassa Etelä-Dakotassa. Ennen viimeistä kierrosta  hän oli ikäistensa supertähtien kanssa kilpaillessaan kolmen lyönnin päässä kärjestä. 

Daly aloitti kierroksensa hurjasti, viiden reiän jälkeen hän oli kaksi alle kierrostaan ja lyönnin päässä laji-ikoneista Steve Strickerista ja Miguel Angel Jimenezista.

Taistelu golfkentällä on varmasti Dalyllekin kermoterapiaa mieluisampaa terapiaa sairauden unohtamiseksi edes muutamaksi tunniksi päivän aikana.

Loppuun asti veto ei Dalylla riittänyt, kolmen kierroksen yhteistulos  kahdeksan alle tuotti 12:n sijan, joka on hänelle kauden toiseksi paras. 

Dalylla on Champions Tourilta runsaan neljän vuoden ajalta yksi voitto vuodelta 2017.

Hän ei kuitenkaan ole onnistunut nousemaan ikäistensä sarjassa vakiomenestyjien joukkoon. Kuluvalla kaudella paras sijoitus on yhdeksäs ja sijoitus rahalistalla 62:s (83 000 dollaria)

Listaykkönen on 63-vuotias teräsvaari Bernhard Langer (913 000) dollaria

Tuloslista, Sanford International 

Etsi luettavaa