Hyppää sisältöön

Svingin toistettavuus löytyy toistamalla

Jack Nicklaus halusi tehdä pelistä mahdollisimman yksinkertaista. Tämä johti 18 majorvoittoon.

Svingin toistettavuus on loppukädessä pelin tärkein elementti. Kukaan ei voi päihittää pelaajaa, joka ei tee lainkaan virheitä. Vaikka täysin virheetön kierros on pelkkä unelma ei svingin toistettavuus saa riittävästi huomiota golfopetuksessa. 

Teknisesti hyvä svingi helpottaa eri lyöntien pelaamista ja voi auttaa pienentämään virhemarginaalia. Silti kauneinkaan svingi ei takaa uraa PGA Tourilla jos pelaaja ei pysty toistamaan lyöntejä jatkuvalla varmuudella. 

Lyöntien työstäminen on hieno pelin elementti mutta se ei välttämättä ole avain loistaviin kierrostuloksiin. Tuloksen kannalta tärkeintä on virheiden välttäminen. Kun mietin alhaisimpia alle 66 lyönnin kierrostuloksiani on niistä iso osa tullut käyttämällä vain yhtä lyöntiä kentällä. Joskus se on ollut korkea draw toisinaan matala fade. Yhteistä kierroksille on se, että olen rajoittanut mielihaluani työstää palloa jokaiseen lyöntiin. 

Svingin rytmi ja ajoitus ovat golfaajan elinehto ja kentällä näitä tekijöitä on varjeltava parhaan mukaan. Jokainen muistaa kierroksen, jolla ajoitus toimi ensin loistavasti mutta katosi takaysillä johtaen lopulta täyteen katastrofiin. 

Tämän välttämiseksi on pelaajan löydettävä toistuvampi lähestymistapa peliin. Seuraavalla kierroksella kokeile käyttää vain yhtä svingiä ja lyöntiä koko päivän ajan. Svingin mekaniikan kannalta tärkeä tekijä on taakseviennin pituus. Kun pystyt toistamaan taakseviennin pituuden jokaisessa lyönnissä helpottuu oikean ajoituksen tekeminen. Vältä vajaiden tai erittäin kovien lyöntien pelaamista ja svingin säätämistä. Hyväksy se, että välillä lyönnin pituus saattaa olla hieman pitkä tai lyhyt mailasta riippuen. 

Älä kiinnitä liikaa huomiota tuuleen. Matalan lyönni sijaan pelaa sama lyönti kuin tavallisesti mutta käytä reilusti isompaa mailaa. Vastatuuleen hyväksy se, ettet tule tänään lyömään elämäsi pisintä avausta

Kun tilanne pakottaa kierteen työstämiseen tee se säätämällä mailan asentoa alkuasennossa. Sulje lapaa hieman vahvan drawn lyömiseen tai avaa lapaa hieman korkean faden pelaamiseen. Silloin saat eri lyöntejä aikaan samalla svingillä. 

Varjele svingisi ajoitusta ja saatat pelata elämäsi parhaan kierroksen. Peli iloa! 

Etsi luettavaa