Hyppää sisältöön

Suzann Pettersenin kirje pojalleen

Suzann Pettersenin peliura päättyi 38-vuoden ikäisenä Solheim Cupissa

Perhe on tärkein ja äitiys muuttaa elämänarvot myös huippu-urheilijalta. Tästä aiheesta Norjan supertähti kirjoittaa varsin taitavalla ja tunteikkaalla tavalla pojalleen Hermanille LPGA Tourin sivuilla julkaistussa artikkelissa

Suzann Pettersen liittyi Annika Sörenstamin ja Lorena Ochoan tavoin niiden naispuolisten maailmantähtien joukkoon, jotka päättivät lopettaa ammattilaisuransa kun perheeseen oli tulossa jälkikasvua. Sörenstamista ja Ochoasta poiketen Pettersen palasi vielä esikoispoikansa Hermanin syntymän jälkeen kisakentille, mutta ilmoitti varsin yllättäen Solheim Cupin päätyttyä siirtyvänsä kentän laidalle upotettuaan koko kisan ratkaisseen voittoputin.

Pettersen oli parhaimmillaan maailmanlistan kakkosena pitkän aikaa, hän ehti voittaa uransa aikana kaksi majoria, yhteensä yli 20 kisaa LET:lla ja LPGA Tourilla, sekä edustaa Eurooppaa Solheim Cupissa 2000-luvun alkupuolelta asti menestyksekkäästi, mutta myöskin yhden melkoisen skandaaalin aiheuttaen.

Norjalainen ”otti” vastustajiltaan yhden reiän Saksassa 2015 pelatussa kisassa hyvin kyseenalaisella tavalla. USA:n pelaajan pallon jäätyä aivan reiän viereen, tämä oletti puttinsa olevan annettu. Pettersen ei kuitenkaan ollut tätä vastustajalleen antanut. Tasauksen sijaan Eurooppa vei reiän ja Pettersen sai konnan maineen.

LPGA Tourin blogityyppisessä artikkelissa Pettersen ei puutu tähän asiaan, vaan käy läpi vaiheita, joita hän odotusaikana, sekä Hermanin syntymän jälkeen on kokenut. Pettersenin kirjoitus on hyvin persoonallinen ja kokemuspohjainen. Hän avaa tarinaansa monelta kantilta ja tekee monia johtopäätöksiä, joista yksi kiteyttää asian ytimen.

”Siinä vaiheessa kun minusta tuli äiti, oma ego hävisi taustalle.”

Pettersenin kirje pojalleen Hermanille on todella ison peukutuksen arvoinen ja sen lukemiseen kiireettä kannattaa varata sopiva tila ja riittävästi aikaa.

Suzann Pettersen: Kirje pojalleni Hermanille löytyy täältä.

Etsi luettavaa