Hyppää sisältöön

Suzann Pettersen mammalomalta suoraan Euroopan joukkueeseeen: ”Solheim Cup on minulle tärkein kilpailu”

Suzann Pettersen on Euroopan joukkueen jokerikortti ja henkinen johtaja

Norjan golfin supertähti sai villin kortin syyskuussa pidettävään ottelusarjaan USA:ta vastaan, vaikka poikansa syntymän jälkeen hän on karsiutunut molemmissa pelaamissaan kisoissa

Euroopan joukkue lähtee perinteisesti altavastaajana Skotlannissa, Gleneaglesissa syyskuun 13.-15. pidettävään otteluun USA:ta vastaan. Paperilla vierasjoukkue on perinteisesti huomattavsti kovempi, kaukana takana ovat ne ajat, jolloin Euroopalla oli joukkueessaan säkenöiviä tähtiä kuten Annika Sörenstam, Laura Davies, Carin Koch ja Suzann Pettersen.

Joukkueen kapteeni Alison Nicholas pudotti kuitenkin julkisuuteen melkoisen pommin nimetessään varakapteeninsa,  pitkää mammalomaa pitäneen Suzann Pettersenin villillä kortilla pelaavaan kokoonpanoon. Pettersen oli vakiojäsen tiimissä vuodesta 2002 kauteen 2017, jolloin hän joutui jäämään loukkaantumisen vuoksi pois.

38-vuotiaan konkarin nimeäminen mukaan pelaavaan kokoonpanoon on suurin yllätys, joka Solheim Cupin historiassa on koettu. Se kertoo vahvasti myös siitä, että Euroopan tiimiin ei ollut tyrkyllä menestystä saavuttaneita tai ehdottomalle huipulle matkalla olevia pelaajattaria. Pettersen on todellinen ikoni ja mahdollisesti joukkueensa sytyttäjä.

Pettersen aiheutti melkoisen kalabaliikin syksyn 2015 ottelusarjassa, ottamalla epäurheilijamaiseksi luonnehditulla tavalla reiän Alison Leeltä tämän nostettua reiän vierestä pallonsa ennenkuin norjalainen ehti ilmoittaa, että putti oli annettu.

”Solheim Cup on niin intensiivinen tapahtuma. Siinä hektisessä olotilassa ajatukseni eivät toimineet järkevällä tavalla. Se oli valitettavaa, mutta minä ja varmasti kaikki muutkin oppivat tuosta tapahtumasarjasta. Toivon, että se ei pulpahda enää esiin”, Pettersen kertoi tultuaan nimetyksi tulevaan joukkueeseen. 

Pettersen palasi vastikään äitiyslomalta poikansa Hermanin syntymän jälkeen. Hän on pelannut vain kaksi kisaa ja karsiutunut molemmissa, maailmanlistan sijoitus on päälle 600:n. 

”Joukkuetapahtuma on golfissa täysin erilainen kuin itselleen pelaaminen. Kaikkissa tiimeissä on ollut hyvä henki ja yhteenkuuluvaisuuden tunne on valtava voima. Tuskin maltan odottaa kisan käynnistymistä”, hän nostatti tunnelmaa.

Joukkueessa on Pettersenin lisäksi kaksi ruotsalaista, kaksinkertainen major-voittaja Anna Nordqvist, sekä Solheim Cupeissa erittäin hyvin pelannut taistelija Caroline Hedwall.

Solheim Cup

Etsi luettavaa