Hyppää sisältöön

Suzann Pettersen lopettaa tyylillä: Solheim Cupin voittoputti jäi viimeiseksi

Suzann Pettersen lopetti yhteen maailman ikimuistoisimmista birdieistä

Euroopan joukkuueen lopullinen sankari, norjalainen Suzann Pettersen heittää mailat varastoon.

Suzann Pettersen palasi äitiyslomalta kentille Solheim Cupia silmällä pitäen. Pelit eivät sujuneet kummoisesti, mutta hän sai silti kutsun Solheim Cup -joukkueeseen. Kahden missatun cutin jälkeen kapteeni Matthewn valintaa kritisoitiin, sillä Pettersen oli ollut lähes kaksi vuotta ulkona kentiltä. 

Solheim Cupissa Pettersen voitti yhden ja hävisi toisen nelinpelin yhdessä Anne Van Damin kanssa. Singleottelussaan viimeisessä parissa hän kohtasi USA:n Marina Alexin. Ottelusarja oli tasan kuten ottelukin viimeisellä tiipaikalla. 

Pettersenin oli pakko voittaa reikä, jotta Euroopan joukkue saa kannun. 38-vuotias ei epäröinyt, vaan löi lähestymisensä parin metrin päähän reiästä ansaiten voittoputin. Maailmanlistalla useaan otteeseen kakkosena ollut norjalainen puttasi upean putin täysin keskelle reikää tienaten Solheim Cupin takaisin Eurooppaan! 

Tästä hetkestä ei mennyt montaa minuuttia kun Pettersen kertoi, että nyt on aika lopettaa ammattilaisgolf. 

”Luulen, että tämä oli aika hyvä lopetus. En usko, että tuosta voi parantaa enää lopettamisen ajankohtaa. Elämä on muuttunut paljon viimeisten vuosien aikana, poikani Herman on varmasti suurin asia mitä elämässäni on koskaan tapahtunut. Nyt tiedän miltä tuntuu voittaa äitinä, siihen on hyvä lopettaa”, Pettersen kertoi Solheim Cupin jälkimainingeissa. 

Pettersen voitti urallaan 15 LPGA Tourin kisaa, kaksi majoria ja ylsi maailmanlistalla kakkoseksi. Naisten European Tourilla voittoja tuli seitsemän kappaletta. 

Etsi luettavaa