Hyppää sisältöön

Suurlupaus huristeli mopoautolla SM-kisoihin

Vielä puolisen vuotta sitten Oliver Lindell ajoi kisoihin mopoautolla.

Oliver Lindell on kiertänyt Nordic Leagueta Pohjoismaissa Antero-isänsä kyydittämänä. Tänään alkaneisiin SM-kisoihin Hämeenlinnaan Lindell ajoi Porvoosta mopoautolla. Tawast Golfissa pelaavat pitkän tauon jälkeen myös ammattilaiset.

Kun puhutaan Suomi-golfin tulevaisuuden lupauksista, Oliver Lindelliä on mahdotonta sivuuttaa. Nuori porvoolainen on kiertänyt tänä vuonna Nordic Leagueta menestyksekkäästi. Hän johtaa kiertueen rankingia  34 800 euron tienesteillä.

Rahaa ei tarvitse enää paljon ropista tilille, jotta hän varmistaisi satelliittikiertueen kautta paikan Euroopan kakkostasolla. Challenge Tourin kortin saa kiertueen viisi parasta pelaajaa.

”Ennen kautta laskimme, että 35 000 euroa riittäisi viidenteen sijaan. Ykköspaikkaa jahdataan ja sitä varten pelataan vielä Nordic Leagueta pelataan”, Lindell sanoo.

Poikkeuksellista itsevarmuutta

Bassokaiuttimen lisäksi takakonttiin mahtuu myös bägi kärryineen.

Bassokaiuttimen lisäksi takakonttiin mahtuu myös bägi kärryineen.

Jussi Miettinen

Oliver Lindellistä huokuu suomalaisille harvinainen ominaisuus: kova itsevarmuus. Silti hän myöntää, että paikka haastajatasolla ole vielä kiveenhakattu.

”Hyvässä vauhdissa ollaan, mutta jos en tee yhtään cutia viimeisessä kymmenessä kisassa, niin paikka ei ole ollenkaan varma”, hän myöntää.

Se tuntuu kuitenkin epätodennäköiseltä, sillä Lindell on tasainen pelaaja, joka on vakiinnuttanut tänä vuonna erittäin hyvän tulostason. Paras kierrostulos on 62 lyöntiä, joka on samalla hänen kaikkien aikojen paras tuloksensa. Heikoin kisatulos tällä kaudella on 75.

100 kilometriä mopoautolla

Lindell kiertää pohjoismaista Nordic Leagueta Antero-isänsä kanssa, jolla on eläkkeellä aikaa kiertää kisoja. Hän ei kuitenkaan toimi caddiena, vaan kulkee yleensä Lindellin ryhmän edellä ja katsoo, mihin pelaajien pallot päätyvät. Siitä on ollut iso hyöty, sillä Nordic Leaguen kisoissa ei kierrä kovinkaan paljon yleisöä.

”Yhtään palloa ei ole kadonnut koko vuonna kisoissa, jos outeja ja vesiestelyöntejä”, Lindell sanoo.

Lisäksi valokuvaajaisä toimii pojan tiedottajana ja kuskina. SM-kisoihin Lindell tuli kuitenkin omin nokkinensa valmentaja Juho Juvosen toiveesta.

”Valmentaja heitti, että pitää yksinkin pärjätä”, Lindell kertoo.

Noin sadan kilometrin matka Porvoosta Hämeenlinnaan taittui parissa tunnissa – mopoautolla. Moottoritielle mopoautolla ei ole asiaa, joten Lindell päristeli pienempiä teitä pitkin.

”Navigaattoria joutui lopussa käyttämään, mutta muuten matka sujui aika helposti.”

Lindell yksi suosikeista SM-kisoissa

Oliver Lindell täyttää parin kuukauden päästä 18 vuotta. Tarkoitus on suorittaa jossain vaiheessa ajokortti.

Oliver Lindell täyttää parin kuukauden päästä 18 vuotta. Tarkoitus on suorittaa jossain vaiheessa ajokortti.

Jussi Miettinen

SM-kisat pelataan Tawast Golfin kentällä. Kisat käynnistyivät tänä aamuna. 17-vuotias Lindell on ensimmäisissä miesten SM-kisoissa yksi ennakkosuosikeista. Muita kovia ammattilaisnimiä kisassa ovat Joonas Granberg ja Lauri Ruuska, joka puolustaa SM-titteliä. Lindellin osallistumisen kisoihin mahdollisti se, että tänä vuonna 15 vuoden tauon jälkeen myös ammattilaisilla on osallistumisoikeus SM-kisoihin.

Suosikin asema on tullut Nordic League -menestyksen myötä. Lindell on voittanut peräti kaksi kisaa ja sijoittunut kahdessa toiseksi. ”Nordic Leaguessa olen noussut menestyksen myötä pieneksi tähdeksi”, hän sanoo.

Ranking-johdon lisäksi hän on varmistanut jo paikan Tanskan Euroopan Tourin kisassa, joka pelataan elokuussa, jolloin Lindellille tulee peräti viiden kilpailun putki. Yksi elokuun kisoista on Vierumäen Challenge Tour -kisa, jonka Lindell pääsee pelaamaan. Ensiaskeleen Challenge Tourin maailmaan Lindell ottaa kuitenkin jo viikon päästä Ranskassa, jonne hän sai yhden Vierumäen Villeistä korteista.

Menestys ei ole ollut yllätys Lindellille

Itsevarmalla Lindellille hyvä menestys ei ole tullut yllätyksenä. Hän pitää sitä luonnollisena jatkumona edellisvuoden menestykselle.

”Osallistuin viiteen junnukisaan Suomessa ja voitin niistä neljä. Lisäksi voitin Nordic Leaguen kisan Naantalissa”, Lindell sanoo.

Pelillisestä harppauksesta kertoo jotain kuitenkin se, että Lindellin kierroskeskiarvo on tähän mennessä parantanut viime vuodesta noin lyönnillä.

SM-kisoissa keskiarvoa on mahdollisuus hilata alemmaksi, sillä Tawast Golfin kenttä ei ole järin pitkä, ja sateet ovat pehmittäneet viheriöt helposti lähestyttäviksi. Voittotuloksen hän veikkaa päätyvän reippaasti alle parin.

”Kaikki on yhtä kohdallaan kuin ollut koko kauden. Kun putit kolisee, niin silloin mennään aika lujaa”, Lindell sanoo.

Eilen Lindell viimeisteli vielä kisakuntoaan Linna Golfin ruohorangella valmentajansa Juha Juvosen kanssa. Linna Golf on tällä viikolla GoGolfin Viikon kenttänä. SM-kisoja voi mennä seuraamaan ilmaiseksi paikan päälle. Kisamatkaan kannattaa yhdistää kierros Tawastin naapurissa sijaitsevalla Linna Golfin kentällä.

Kisojen livescoring >>

Etsi luettavaa