Hyppää sisältöön

Suruliputus – Vierumäellä kunnioitetaan eilen yllättäen menehtynyttä entistä tähtipelaajaa

Vierumäellä suruliputetaan eilen menehtyneen Gordon Brand Jnr:n muistolle.

Gordon Brand Jnr toimi vielä pari viikkoa sitten R&A:n The Open Radion kommentaattorina. Hänen piti osallistua tällä viikolla käytävään PGA Seniors Championshipiin.

European Tourin liput liehuvat tänään puolitangossa Vierumäellä. Suruliputuksella halutaan kunnioittaa Gordon Brand Juniorin muistoa. Skotti kuoli eilen 60-vuotiaana. Kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Vielä kaksi viikkoa sitten Brand Jnr työskenteli kenttäkommentaattorina The Open Championshipissä radiolle. Tällä viikolla hänen oli tarkoitus osallistua Senior Tourin osakilpailuun.

Brand Jnr pelasi pitkällä urallaan yli 600 European Tourin ja Senior Tourin kilpailua, joista hän voitti yhteensä kymmenen. Pääkiertueelta voittoja kertyi kahdeksan ja seniorikiertueelta kaksi.

Hän pelasi ensimmäisen pääkiertueen osakilpailunsa vuonna 1982 ja viimeisen vuonna 2006. Kaksi vuotta myöhemmin hän täytti 50 vuotta ja ryhtyi kiertämään nykyisin Staysure Tourina tunnettua Senior Touria.

Skotti edusti Eurooppaa myös kahdessa Ryder Cupissa. Hän oli osa Euroopan voittoisaa joukkuetta vuonna 1987. Hän pääsi mukaan myös Belfryssä vuonna 1989 pidettyyn Ryder Cupiin, jonka Eurooppa ja USA tasasivat. Näin Ryder Cup jäi myös seuraavaksi kahdeksi vuodeksi Eurooppaan.

Parhaimmillaan Brand Jnr oli European Tourin rahalistalla neljäs.

”Olemme European Tourilla erittäin surullisia ja järkyttyä Gordon Brand Jnr:n poismenosta. Gordon tuki valtavasti sekä European Touria että Staysure Touria (seniorikiertue) yli neljän vuosikymmenen ajan ja hänellä oli erittäin menestyksekäs ura”, sanoi European Tourin operatiivinen johtaja Keith Waters.

Brand Jnr:n poismeno näkyy parhaillaan pelattavassa Vierumäki Finnish Challengessa suruliputuksen lisäksi myös siten, että pelaajat pitävät hatuissaan surunauhaa. Brand Jnr pelasi vuonna 2017 myös Suomessa, kun Linna Golf isännöi European Senior Tourin osakilpailua.

Brand Jnr:ää jäi suremaan vaimo Sheela ja lukuisa joukko läheisiä ystäviä.

Lähde: European Tour

Etsi luettavaa