Hyppää sisältöön

Superyllättäjän superlyönti sinetöi Portugal Mastersin voiton – Kalle Samooja 21:s

Steven Brownin ykköstila oli European Tourin kauden suurin yllätys

Steven Brownin 246 metrin päästä lyömä huima lähestyminen tuotti englantilaiselle eaglen ja uran ensimmäisen ykköstilan pääkiertueella. Kalle Samooja hävisi voittajalle seitsemän lyöntiä.

Kauden viimeinen varsinainen European Tourin kilpailu Portugalin Vilamourassa päättyi Steven Brownin voittoon. Nimi ei varmasti ole tullut kuluvalla kaudella vastaan golfia seuraaville, sillä Brown oli karsiutunut 16 kertaa kauden 26:ssa aiemmassa kisassaan, eikä plakkarissa ollut yhtään sijoitusta kymmenen joukkoon.

Maailmanlistalla Brown oli pudonnut edellisestä vuodenvaihteesta 250 sijaa 550:ksi. Hän oli pelannut 146 kisaa joissa sai pisteitä maailmanlistalle yhdeksän vuoden aikana voittamatta kertaakaan.

Neljännelle kierrokselle hän pääsi kilpailun toiseksi viimeisessä parissa yhdessä Oliver Fisherin kanssa. 

Brown oli jo lauantaina pelannut kierroksen parhaan tuloksen (65,-6). Sunnuntaina hän jatkoi virheetöntä peliään, kisan viimeisen bogin hän teki perjantaina 14:lla.  Brown puttasi läpi kisan loistavasti voittaen Strokes Gained-tilastolla keskivertoputtaajaaa neljän päivän aikana huimasti tasan 11 lyöntiä.

Ratkaiseva ja näyttävin suoritus tuli kuitenkin sunnuntaina 12:lla. Par-viitosella Brownilla oli matkaa toiseen lyöntiin 246 metriä. Pallo makasi karheikossa erittäin hyvin ja lähti komeasssa kaaressa kohden griiniä ja lippua päätyen noin 1,5 metrin etäisyydelle. Tästä Brown kävi kuittaamassa itselleen eaglen.

Tämä muodostui lopulta ratkaisevaksi, sillä edellä olleet Brandon Stone ja Justin Walters sortuivat bogeyhin, Steven Brownille riitti tulos 17 alle voittoon.

”Tämä ykkötila ei vielä ole oikein pudonnut ajatuksiini. Olin täysin valmistautunut menemään ET:n karsintoihin. Viimeisten viikkojen aikana pelini on huomattavastsi parantunut, silti tunne on uskomaton”, voittajakategorian kauden 2022 loppuun saava Steven Brown kertoi TV-haastattelussa suuren liikutuksen vallassa.

Kalle Samooja oli kaksi reikää ennen loppua seitsemäntenä tuloksessa 12 alle. Hän teki kuitenkin tuplan 17:lla ja putosi 21:ksi. Samooja sai palkintorahaa 16 275 euroa ja nousi Race to Dubai-listalla kolme sijaa 75:ksi.  

Mikko Korhonen (72-67-73-65,-7) säästi parhaan tuloksen viimeiseksi. Samoojan tavoin hänen pelinsä jatkuvat 1,5 viikon päästä Turkissa ensimmäisessä kolmesta finaalikisasta. 

Tapio Pulkkasen (68-69-69-72,-6) sijoitus oli 40:s, hän putosi pistelistan sijalle 100:s. Loppupeleihin ei ole asiaa, mutta työpaikka ET:lla säilyi viiden peräkäisen jatkoonpääsyn myötä vaivatta.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa