Hyppää sisältöön

Superlyönti pohjusti Henrik Stensonin voiton Tigerin kisassa – 237 metrin päästä alle puoleen metriin

Veljekset kuin ilvekset! Henrik Stenson nousi kuin tuhkasta itseään reilut kolme kuukautta vanhemman Tigerin kisan kuninkaaksi

Henrik Stenson lopetti golfkautensa 2019 tyylillä ja voitolla. Fantastinen puu-viitonen 15:lla tuotti korttiin eaglen ja johtopaikan, jota ruotsalaiskonkari ei laskenut käsistään.

Järjestyksessään 21:s Tiger Woodsin kutsukisa päättyi eurooppalaisjuhliin. Henrik Stenson ja Jon Rahm nousivat USA:n pelaajien ohi loppusuoralla. Mollivoittoisesti kauden pelannut Henrik Stenson osoitti kauden viimeisessä kilpailussa taitonsa ja sen, että hän voi kaudella 2020 hyvinkin nousta takaisin golftähtien ykkösketjuun, jossa viimeksi vietti viisi hienoa kautta 2013-2017. 

Kierrostulokseksi tuli 66, jolla Rahm jäi lyönnin päähän.

Par-viitoset tuottivat tuskaa, kunnes 15:lla

Sunnuntaina viimeisessä parissa yhdessä kisaa johtaneen Gary Woodlandin kanssa kiertänyt Stenson pelasikahdeksan ensimmäiset kahdeksan reikää kolme alle, vaikka birdejä ei kahdella ensimmäisellä par-viitosella tullutkaan. Kuin herätyksenä itselleen, Stenson tekaisi vielä  kentän kolmannella par-viitosella (yhdeksäs) bogeyn.

Myös neljännellä pitkällä reiällä ( 11:s) birdie jäi tekemättä. Rahm oli noussut johtoon, mutta Stenson pisti parastaan peliin kentän viimeisellä par-viitosella, 15:lla. Draiveriaan harvoin ja harkiten käyttävä ruotsalainen löi virheettömän avauksen keskelle väylää. 237 metrin matkalta lähtenyt toinen lyönti päätyi vajaan puolen metrin päähän lipusta ja tuloskorttiin merkattiin eagle.

Lopuilla kolmella Stenson teki vakuuttavat parit ja voitti Rahmin lyönnillä.

”Tämän kisan vire rakentui Dubaissa, jossa kisan jälkeen valmentajani Pete Cowenin kanssa tekemämme harjoitus toi luottamusta tekemiseeni”, Stenson yksinkertaisti voittoreseptin.

Dubain kisa mukaanlukien Stenso oli pelannut viisi viimeistä kilpailuaan ”vihkoon”, paras sijoitus oli näissä 17:s.

Koko kaudella ainoa kärkikolmikkoon tullut sijoitus ennen viikonloppua  oli kotikaupungista Göteborgista elokuulta. Ennusmerkki heikolle kaudelle olivat kolme perättäistä karsiutumista kauden ensimmäisissä kisoissa Lähi-Idässä, josta Stenson on voittojen kautta vuollut reilusti kultaa ja menestystä.

Voiton myötä Stenson otta ison loikan ylöspäin maailmanlistalla, jossa hän oli ennen kilpailua 40:s

Rahm kakkonen, USA:n tähdet eivät vakuuttaneet

Jon Rahm sai sisääntulossa isoa vaihdetta silmään ja pelasi yhdeksikön yhdellä eaglella neljä alle. Kakkostila ei ole häpeä kaksi edellistä kisaansa ( Espanja, Dubai) voittaneelle Rahmille, joka puolusti edellisvuoden ykköstilaansa. 

Rahmilla on perjantaina uudet juhlat tiedossa kotimaassaan Espanjassa, hän astuu avioon tyttöystävänsä Kelley Cahillin kanssa.

Tahdon, sanovat papin edessä toisilleen perjantaina Kelley Cahill ja Jon Rahm

Tahdon, sanovat papin edessä toisilleen perjantaina Kelley Cahill ja Jon Rahm

GETTY IMAGES

USA:n Presidents Cupiin osallistuvista pelaajista 11 osallistui Hero World Championshipiin. Kenraaliharjoitus ja viimeisten kuukausien tapahtumat, lähinnä loukkaantumiset ja joidenkin pelaajien heikkovireisyys antavat aiheen epäillä, että pitkän matkan Melbourneen tekevä tiimi on haavoittuvainen Kansainvälistä joukkuetta vastaan.

Patrick Reed (-16) oli USA:n pelaajista paras. Hän jäi Stensonille saman verran, mitä sai kolmannen kierroksen wasteland-sekoilustaan penaltia. Rangaistuksiakin raskauttavampaa on se, että sekä asiantuntijat, media kuin myös suuri yleisö eivät täysin vakuuttuneet Reedin selityksistä, etteikö hän olisi tajunnut tehneensä tietoisesti ison virheen.

Tiger Woodsilla (-14) oli vielä päätöspäivänä  iso kala koukussa, mutta saalis jäi nostamatta. Woodsin on Japanin voiton ja Hero World Championshipin jälkeen lähes mahdotonta pidättäytä Australiassa kahdessa ottelussa, jota hän on monasti käyttänyt omana arvailunaan. USA:n joukkue tarvitsee kapteenia, joka johtaa joukkuettaan edestä, kisan järjestäjät, media ja yleisö janoavat Tigerin näyttävän kaapin paikan vastustajille, toisaalta Woodsin tappiotkin nimettömille vastusajille olisivat USA:n aiemmin dominoimassa kisassa mannaa.

Presidents Cup käynnistyy Royal Melbournen kentällä tulevana torstaina.

 Tulosseuranta, Hero World Challenge 

Etsi luettavaa