Hyppää sisältöön

Superkierros nosti Välimäen kuudenneksi – 17. reiällä oli katastrofin aineksia, mutta lopputuloksena birdie

Sami Välimäki lähtee viikonlopun taistoihin kuudennelta sijalta. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki nousi taistelemaan jopa voitosta loistavasti sujuneen kakkoskierroksen jälkeen Southportissa pelattavassa DP World Tourin kisassa.

Sami Välimäki jatkoi tänään erinomaisia otteitaan Englannissa pelattavassa DP World Tourin kisassa Cazoo Classicissa. Välimäki vastasi päivän toiseksi parhaasta kierrostuloksesta kierrettyään Southporthissa sijaitsevan Hillside Golf Clubin 66 lyönnillä (-6).

Vain Espanjan Nacho Elvira (65) oli Välimäkeä etevämpi tänään. Välimäen kierroksen vahvuudesta kertoo paljon se, että kolmanneksi parhaiden pelaajien tulos tänään oli 68 eli kaksi lyöntiä suomalaista heikompi.

Välimäki nousi loistavan kierroksensa ansiosta peräti 35 sijaa jaetulle kuudennelle sijalle. Hänen yhteistuloksensa on -7 (71-66).

Kisan kärkimies Paul Waringiin 24-vuotiaalla on neljä lyöntiä eroa, mutta kakkossija on lähes kosketusetäisyydellä kahden lyönnin päässä.

Eagle upposi noin viidestä metristä

Välimäki aloitti kierroksen vahvasti ja teki birdiet rei’ille kaksi ja kolme. Kuudennelle syntyi päivän ainoa bogi, jonka kuittasi heti seuraavalla reiällä birdiellä, kun birdie upposi par 3 -reiällä noin neljästä metristä.

Kierroksen paras onnistuminen tuli 11. reiällä, jolle hän teki upean eaglen. Kakkoslyönti päätyi reiluun viiteen metriin, josta Välimäki upotti putin.

Takaysillä hän teki birdiet vielä 15. ja 17. reiälle. Näistä jälkimmäisellä oli katastrofin aineksia. Välimäki löi tiiltä peräti ensimmäisen lyönnin jälkeen kaksi varapalloa. Ykköspallo löytyi onneksi hoitamattomalta alueelta.

Välilyönnin jälkeen Välimäki pääsi lähestymään viheriötä kolmannella lyönnillä noin 155 metristä. Pallo päätyi noin viiteen metriin, josta putti upposi ja korttiin merkittiin varmasti mansikalta maistunut birdie.

”Reiät 16–18 pelattiin kovassa sateessa. 17. reiällä oli vähän ongelmia, mutta birdiellä selvittiin”, hän kuittasi.

Muuten Välimäki oli todella tyytyväinen tekemiseensä ja pallon lyömiseen.

Comebackin ainekset ilmassa

Viime vuonna heikon kauden pelannut Välimäki on ollut kolmen viimeisen kilpailun aikana erinomaisessa kunnossa ja tekemässä uutta nousua kiertueella.

Hän sijoittui juhannusviikolla Saksassa BMW International Openissa neljänneksi. Sen jälkeen hän nappasi kiertueen isoihin kilpailuihin lukeutuvissa Irish Openissa ja Scottish Openissa kelpo sijoitukset ja kunnon tilit.

Varsinkin Scottish Openin 24:tä sijaa voi pitää Välimäelle hienona onnistumisena, sillä DP World Tourin ja PGA Tourin yhteiskilpailussa oli todella vahva edustus, pelattiinhan kilpailu links-kentällä The Open Championshipin alla.

Sen sijaan tällä viikolla Englannissa pelaajistoa ei voi pitää kovinkaan nimekkäänä, mikä taas parantaa Välimäen mahdollisuuksia kisassa.

Välimäellä on sijoittunut tähän astisella urallaan kaksi kertaa kärkikolmikkoon, kerran ykköseksi ja kerran toiseksi. Kummatkin sijoitukset hän nappasi tulokaskaudellaan vuonna 2020.

Välimäki valittiin tuolloin vuoden tulokkaaksi sijoittuaan koronaepidemian typistämällä kaudella 11:nneksi.

Menetystä seurasi lähes puolitoista vuotta kestänyt tuloksellinen krapula, joka onneksi nyt näyttäisi olevan nyt podettu.

Keskikesällä Välimäki vaihtoi valmentajaa, kun Timo Karvinen vaihtui englantilaiseen Liam Jamesiin. Kaksikko on toistaiseksi pureutunut lähinnä perusasioihin.

”Olemme hakeneet hyvää alkuasentoa ja parempaa kiertoa svingissä. Käsiä myös keskemmälle ja painoa enemmän 50/50 molemmille jaloille”, Välimäki kertoi lyhyesti.

Välimäki on kilpailun ainoa suomalainen.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa